Berkum wint nacompetitie hoofdklasse C

| 26-05-2012

Berkum is toch wel de verrassende winnaar geworden van de nacompetitie in de hoofdklasse C van het zaterdag amateurvoetbal. De Zwollenaren wonnen met 1-2 bij ACV in Assen en werden daardoor winnaar in een minicompetitie waarin WHC ook tegenstander was. Berkum mag zich overigens nog geen topklasser noemen, want daarvoor moeten nog drie wedstrijden worden gespeeld. Hoofdklasser Ter Leede moet in een tweeluik worden verslagen, alvorens er een finale wacht.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

“Niet gestolen en absoluut verdiend”, zegt Berkum-coach Roeland ten Berge na afloop. ACV had aan een gelijkspel genoeg om zich voor de volgende ronde te plaatsen, maar de thuisploeg had geen antwoord op het spel van Berkum. “Na twee wat mindere wedstrijden van onze kant was het vandaag weer heel goed. We stonden uitstekend in de organisatie, waren agressief in de duels en lieten meer beleving zien dan ACV. We waren absoluut de betere en hadden het hier eerder af kunnen en moeten maken. Al is het ook in de tweede helft voor mijn gevoel nooit echt spannend geweest.”

Chris van der Meulen was zaterdag de gevierde man bij Berkum door beide Zwolse treffers voor zijn rekening te nemen. Al in de negende minuut bracht hij de bezoekers op voorsprong en dat bleek de inleiding voor een heel sterke eerste helft. “We hebben daarna nog zeker vier enorme kansen gehad om nogmaals te scoren, maar Frank Hoolsema miste een goede mogelijkheid en Youp Kok kopte van bijna op de doellijn nog over”, aldus Ten Berge, die zijn ploeg in de tweede helft minder fris zag beginnen. “We begonnen niet goed en lieten bij de tegengoal een middenvelder uit de rug lopen. Die maakte uiteindelijk ook de goal.”

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Ondanks de snelle gelijkmaker had niemand in het Zwolse kamp echter het gevoel dat de winst daarmee uit handen was gegeven. Een tweede treffer van Van der Meulen was daar in de 66ste minuut ook de bevestiging van. De aanvaller kopte een vrije trap slim binnen in de korte hoek en bezorgde Berkum daarmee de winst in de nacompetitie. “Dinsdag spelen we tegen Ter Leede, een ploeg die ik alleen van naam ken”, aldus Ten Berge. “Vandaag zijn er wel een paar van ons geweest dus een analyse kunnen we nog maken. Het schijnt wel een goede ploeg te zijn, dus dat vormt een mooie uitdaging.”

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C, Nacompetitie

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws