Berkum wint Jo van Marle zaaltoernooi

| 28-12-2012

Het Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi is dit jaar gewonnen door voetbalvereniging Berkum. Nadat Berkum op donderdag in de poule nog verloor van Dieze West (1-2), was de zaterdaghoofdklasser vrijdagavond in de finale met 3-1 te sterk voor datzelfde Dieze West. Grote man aan de zijde van Berkum was Chris van der Meulen, hij tekende voor twee van de drie doelpunten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Niet alleen op gras blijkt Chris van der Meulen een koele kikker voor het vijandige doel, ook in de zaal werd vrijdag zijn kwaliteit meer dan duidelijk. De finale leek af te stevenen op een verlenging, maar de Berkum-aanvaller dacht daar duidelijk anders over. Bij een 1-1 stand zag hij zijn inzet via het been van een speler van Dieze West tegen de touwen gaan en vervolgens was Van der Meulen ook nog het eindstation van een snelle uitval. De matchwinner was even daarvoor ook al verantwoordelijk voor de openingstreffer en bleek zo goud waard voor zijn ploeg. 1-3, finale op slot en de felbegeerde hoofdprijs in de tas.

Berkum bereikte de finale door in poule A als tweede te eindigen, achter het ongeslagen Dieze West. De hoofdklasser won vrijdag in de poule eerst nog van HTC en Edon, terwijl ook Dieze West bleef winnen. Tegen SVI had de ploeg het nog lastig en won het nipt met 1-2, maar Ulu Spor bleek een maatje te klein, waardoor Dieze West groepswinnaar werd. In de halve finale moest Berkum het opnemen tegen de groepswinnaar van poule B, WVF. Berkum bleek te sterk voor de eersteklasser uit Westenholte en won met 1-2, terwijl Dieze West in de andere halve finale afrekende met Be Quick ’28: 5-2.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de kleine finale bleef het tot het einde spannend. Be Quick kwam snel op voorsprong, WVF drukte de ploeg vervolgens steeds verder terug, maar kon pas in de slotfase de gelijkmaker produceren. Na vijf minuten verlengen moesten vervolgens strafschoppen beslissing brengen, maar ook dat bleek voor beide ploegen een lastige horde. Na legio strafschoppen trok Be Quick uiteindelijk aan het langste eind. Titelverdediger HFC Storica kon dit jaar niet imponeren. De koploper in de vierde klasse C behaalde op de eerste speeldag nog wel acht punten, maar kon vrijdagavond niet winnen van WVF (0-2), waardoor het uiteindelijk genoegen moest nemen met een derde plaats in poule B.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, WVF, Zwolsche Boys, CSV ‘28, SV Zwolle, HTC, VSW, Wijthmen, WRZV-hallen, Ulu Spor, Edon, Dieze West, HFC Storica, Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws