Berkum wint en pakt eerste periodetitel

| 29-10-2016

Berkum heeft zaterdag relatief simpel met 4-1 gewonnen van hekkensluiter Hulzense Boys en daarmee de eerste periodetitel in de eerste klasse D in de wacht gesleept. De Zwollenaren dicteerden de gehele wedstrijd het spel. “Vooral in de eerste helft hebben we goed gevoetbald en deden we precies wat we voor ogen hadden”, stelt Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Daarna was het minder, maar dat was van ondergeschikt belang gezien het resultaat. Ik ben trots op mijn ploeg.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De thuisploeg was kort na de aftrap al direct dicht bij de openingstreffer, toen een afstandsschot van Jorben Nieuwenhuis maar net kon worden gepareerd door doelman Roy van der Heiden. Even later leken de bezoekers te gaan scoren, toen Hulusi Yilmaz vrij voor het Zwolse doel kwam. Maar hij knalde de bal op de vuisten van keeper Dominic van Hoof. Dat bleek zo’n beetje het enige echte wapenfeit van de bezoekers, die na twintig minuten op achterstand kwamen. Chris van der Meulen zette voor op Jeroen van Brummen, die fraai bij zijn tegenstander wegdraaide en beheerst de 1-0 binnen schoot. Vlak voor rust liep Berkum verder weg. Jordi Lemmens bediende Johnsen Bacuna op maat en de Zwolse spits zorgde met een bekeken kopbal voor de verdiende 2-0.

Na rust kwam Hulzense Boys, ondanks de opgelopen schade, opnieuw nauwelijks van de eigen helft af. Het was dus wachten op een nieuwe Berkum-treffer, maar mede door de goed keepende Van der Heiden duurde dat lang. De Hulzense sluitpost stond goed op zijn plek bij inzetten van Van Brummen, Jason Huisman en Chris van der Meulen. Pas in de slotfase kwam Berkum opnieuw tot scoren. In de 84ste minuut leek een aanval via Chris van der Meulen te stranden, maar daarbij maakte Remco Velnaar hands. De toegekende penalty werd door Marc van der Meulen, net terug van een blessure, hard binnen geknald: 3-0. Door een slordigheid in de Zwolse verdediging kon Hulzense Boys direct daarna via Wilmar Nieuwenhuis nog tot 3-1 terug komen, maar het slotakkoord was voor Berkum. Chris van der Meulen draaide zijn tegenstanders dol op links en gaf goed af op de net ingevallen Frank Hoolsema, die keeper Van der Heiden geen kans gaf: 4-1.

Berkum heeft hiermee de eerste prijs van het seizoen te pakken. Volgende week volgt de uitwedstrijd bij WHC, de nummer twee van de eerste klasse D. “We mogen niet achterover gaan leunen. We moeten honger naar succes blijven hebben”, benadrukt Berkum-coach Hoekstra na afloop.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws