Berkum winnaar Jo van Marle toernooi

| 30-12-2016

Het jaarlijkse Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi voor Zwolse veldvoetballers is vrijdagavond gewonnen door Berkum. De eersteklasser sloot donderdag de eerste speelavond van het tweedaagse toernooi in het Landstede Sportcentrum als nummer vier van de poule af, maar wist vrijdagavond alsnog als poulewinnaar de finale te bereiken. In die finale werd derdeklasser SVI met 5-3 verslagen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Be Quick ‘28 en overwinningen op CSV ‘28 (1-0) en SVI (1-0) kwam Berkum tot een puntentotaal van vijftien en dat bleek voldoende voor de eerste plaats in de poule. Achter Berkum eindigde SVI met dertien punten op plek twee en sleepte daarmee het tweede finale-ticket in de wacht. Tot verbazing van een groot gedeelte van het publiek in het Landstede Sportcentrum, want halverwege de avond hadden de meeste mensen Be Quick al met potlood ingevuld als finalist. De Zwolse tweedeklasser had op een puntentotaal van veertien kunnen komen, maar moest daarvoor in haar laatste pouleduel wel zien af te rekenen met Ulu Spor. In die opdracht slaagde de jonge ploeg niet. Be Quick ging met 1-2 onderuit en verspeelde daarmee een plekje in de finale van het Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi.

In de troostfinale nam Be Quick ‘28 het op tegen CSV ‘28, dat de poulefase vrijdagavond als nummer drie afsloot. CSV begon de tweede speeldag met een 0-0 gelijkspel tegen SVI, ging vervolgens met 1-0 ten onder tegen Berkum en was in haar laatste poulewedstrijd met 2-1 te sterk voor HTC. Met in totaal twaalf punten ging de finale net aan de neus van CSV voorbij en dus werd de vierdeklasser veroordeeld tot de troostfinale. Daarin vocht de formatie uit Stadshagen een boeiend gevecht uit met Be Quick. Beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar CSV trok uiteindelijk aan het langste eind: 2-1. Aansluitend aan de strijd om de derde plek maakte het publiek zich op voor de finale tussen Berkum en SVI. Eerder op de avond wist Berkum de poulewedstrijd tegen SVI al met 1-0 te winnen en ook in de finale bleek de eersteklasser de sterkste van de twee.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum nam snel in de wedstrijd het heft in handen en kwam door een goal van Chris van der Meulen ook op een 1-0 voorsprong. Lang stond die stand niet op het scorebord, want Nathan van Rijn tekende even later namens SVI voor de gelijkmaker: 1-1. Hij profiteerde van een poedel van Berkum-doelman Huib Veurink, die de bal tussen zijn benen door liet glippen. Het maakte weinig tot geen indruk op de ervaren Berkum-spelers, die onverstoorbaar jacht bleven maken op meer treffers. Met succes, want door goals van Jordi Lemmens en Chris van der Meulen nam Berkum nog voor rust een 3-1 voorsprong. In de tweede tien minuten van de finale knokte SVI voor wat het waard was, maar de ploeg uit Zwolle-Zuid kon niet voorkomen dat Berkum verder weg liep. Mehran Ali Pour Asli en Jeroen van Brummen zorgden respectievelijk voor 4-1 en 5-1. Daar bleef het niet bij, want in de slotfase sputterde SVI nog even tegen. Nico Veldman en Sinan Cumert bepaalden de eindstand op 5-3.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, Zwolsche Boys, CSV ‘28, HTC, Ulu Spor, Landstede Sportcentrum, Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws