Berkum wil revanche nemen tegen DETO

| 26-01-2012

VV Berkum speelt aanstaande zaterdag in de eerste thuiswedstrijd na de winterstop tegen DETO uit Vriezenveen. Daarin wil de Zwolse hoofdklasser wat rechtzetten ten opzichte van het teleurstellende verlies dat vorige week bij DVS ’33 in Ermelo werd geleden. Berkum staat na de nederlaag van vorige week op de voorlaatste plaats in de hoofdklasse C.

“We zijn er enorm op gebrand om wat recht te zetten, want de spelers en de technische staf waren bijzonder teleurgesteld over de prestaties van vorige week. Bovendien hebben we thuis tot nu toe weinig punten gehaald en het wordt tijd dat daar verandering in gaat komen”, zegt trainer Roeland ten Berge. Hij denkt dat DETO een lastige tegenstander zal zijn, maar geen onneembare hindernis. “In de uitwedstrijd eerder dit seizoen bij DETO hebben wij het duel redelijk in handen gehad en in perioden zelfs gedomineerd.” In die wedstrijd stond Berkum tot de voorlaatste minuut met 0-1 voor, maar na een communicatiefout in de Zwolse verdediging werden toen alsnog twee punten ingeleverd. Een kwaaltje waar Berkum ook later in de competitie nog wel eens last van bleek te hebben.

Na die wedstrijd tegen Berkum zette DETO een aardige serie neer, waardoor de ploeg van trainer Anton Wennemers, die volgend seizoen wordt ‘afgelost’ door Michel van Oostrum, in de eerste periode op een verdienstelijke derde plaats eindigde. In de tweede periode loopt het wat minder voor de Vriezenveense selectie, maar de ploeg staat op de ranglijst van de hoofdklasse C nog steeds op een gedeelde vierde plaats, met slechts drie punten achterstand op nummer twee Oranje Nassau Sneek.

In de laatste competitiewedstrijd speelde DETO in december met 1-1 gelijk tegen hekkensluiter Drachtster Boys, wat door de Vriezenveense ploeg volgens eigen zeggen als een blamage werd ervaren. Door afgelastingen kwam DETO daarna niet meer voor de competitie in actie, maar in een aantal oefenwedstrijden werden prima resultaten neergezet. Zo werd Be Quick ’28 in Vriezenveen met 4-1 aan de kant gezet en tegen FC Emmen werd begin januari uitstekend met 1-1 gelijkgespeeld, waarbij DETO vooral in de eerste helft de profs zelfs ruim de baas was.

Berkum zal zaterdag dus zeker geen eenvoudig te kloppen tegenstander krijgen, maar de Zwollenaren zijn volgens trainer Ten Berge uit op revanche. “Nog niet eens zozeer ten opzichte van het puntverlies in het slot van de eerste wedstrijd bij DETO, maar vooral ten opzichte van afgelopen zaterdag.” De wedstrijd op het Zwolse sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter F.R. de Winter uit Rotterdam.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C, Roeland ten Berge

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws