Berkum wil de competitie goed afsluiten

| 09-05-2013

Berkum speelt zaterdag de laatste wedstrijd van dit seizoen bij Harkemase Boys. Er staat daar behalve de spreekwoordelijke eer weinig op het spel, beide ploegen kunnen niet meer promoveren of degraderen, maar de tegenstanders zullen elkaar zeker geen cadeaus geven. “We willen de competitie natuurlijk goed afsluiten”, zegt Berkum-trainer Roeland ten Berge.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Omdat we de spelersgroep bijna helemaal bij elkaar houden zijn we ook al bezig om te evalueren en naar volgend seizoen te kijken. Eén van de leerpunten was dat we dit jaar te veel punten hebben verspeeld op natuurgrasvelden. Wat dat betreft is de wedstrijd bij Harkemase Bous een mooie kans om daar wat aan te doen”, stelt Ten Berge. Berkum deed dit seizoen lange tijd mee in de strijd om de bovenste plaatsen. De Zwolse ploeg stond na de winterstop bijna twee maanden lang op de derde plek, maar haakte vorige week af in de strijd om een periodetitel door thuis met 1-2 te verliezen van WHC. De Zwollenaren lieten in dat duel een aantal flinke kansen liggen en Marc van der Meulen faalde vanaf elf meter.

Berkum kan zaterdag tegen Harkemase Boys weer beschikken over middenvelder Pascal Diender en aanvaller Chris van der Meulen, die terugkeren na schorsingen. Bij winst kan Berkum op een vierde plaats eindigen. En dat zou een mooie eindklassering zijn vergeleken met de voorgaande seizoenen, toen de ploeg niet verder kwam dan twee keer een achtste en daarvoor een tiende plek. “We hebben een mooi seizoen gedraaid, waarbij we ook anders en dominanter zijn gaan spelen dan voorgaande jaren. We hebben lang bovenin mee kunnen doen in een competitie die sterker was geworden. De komende jaren moeten we de puntjes op de i gaan zetten”, aldus Ten Berge.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De wedstrijd Harkemase Boys - Berkum wordt zaterdag gespeeld onder de leiding van scheidsrechter Gert-Jan Beltman uit Rijssen. Er zal in Harkema op sportpark De Bosk aan de Bosk 20 om 14.30 uur worden afgetrapt.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C, Roeland ten Berge

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws