Berkum wil als koploper richting Kerst

| 11-12-2014

Berkum sluit komende zaterdag de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd bij ASC Nieuwland. De Zwollenaren heroverden in de vorige speelronde de koppositie en kunnen zich bij winst dus kronen tot winterkampioen van de eerste klasse D. “Dat is een extra motivatie voor ons. We zijn zeker niet van plan om de koppositie voor de tweede keer in te leveren”, zegt verdediger Jordi Lemmens.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum is, nadat de eerste periodetitel werd gevolgd door een klein dipje, de laatste weken weer op dreef. Eerst werd DOS Kampen met 0-2 verslagen en vorige week werd Go Ahead Kampen met 4-0 aan de kant gezet. In laatstgenoemde wedstrijd deelde Berkum vanaf het begin de lakens uit, waarbij spits Jaouad Akloud zijn eerste goals voor Berkum maakte. Hij scoorde direct drie keer. “We hebben tegen Go Ahead goed gespeeld. Na een wat mindere periode is het mooi dat er nu weer een opgaande lijn in zit”, stelt Lemmens. Omdat de concurrentie punten liet liggen nam Berkum de koppositie weer over, hoewel DOS ’37 een gelijk aantal punten heeft. Nummer drie DETO Twenterand heeft een achterstand van twee punten.

Tegenstander ASC Nieuwland is en blijft voor veel ploegen in 1D de grote onbekende. De ploeg kwam vorig seizoen uit in de eerste klasse A, nadat de Amersfoortse fusieclub een jaar eerder via de nacompetitie promotie over de streep trok. Onder de nieuwe trainer Sijtze Wobbes had Nieuwland in 1D aanvankelijk moeite om te wennen, want in de eerste periode zat er niet meer in dan een twaalfde plek. De laatste tijd laten de Amersfoorters echter zien goed te kunnen voetballen. Eind november werd Vroomshoopse Boys met 5-1 vernederd en afgelopen zaterdag bood Nieuwland uitstekend weerstand aan DOS ’37. In die wedstrijd had Nieuwland lang uitzicht op een punt of zelfs meer, maar bij een slotoffensief viel het kwartje vijf minuten voor tijd toch de verkeerde kant op: 2-1.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum kan bij winst dus als koploper de winterstop in, maar treft in ASC Nieuwland een tegenstander die de mouwen vast en zeker opstroopt. De ploeg staat tiende en daarmee net boven de gevarenzone. “Nieuwland heeft de laatste weken goed gespeeld en kan goed meekomen. Vooral op eigen terrein brengen ze altijd veel strijd en passie”, weet verdediger Lemmens. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld op sportpark Nieuwland en staat onder leiding van scheidsrechter Meine de Boer uit Harderwijk. Aftrap: 14.30 uur.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Jordi Lemmens

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws