Berkum weet kansen niet te verzilveren

| 3 Maanden geleden.

Berkum heeft zaterdagmiddag in eigen huis met 1-2 verloren van Urk. De Zwollenaren lieten nogal wat kansen liggen, waardoor Urk ontsnapte aan puntenverlies. Vooral in de slotfase regende het kansen, maar meer dan een aansluitingstreffer zat er voor Berkum niet in.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

“In de eerste helft hebben we onvoldoende druk gezet. Na de penalty voor Url liepen we achter de feiten aan. Daarna zijn we verder naar voren gaan spelen, met meer risico. Er kwamen toen ook kansen, maar die lieten we liggen”, stelt Berkum-trainer Raymond Schuurman. Coach Richard Karrenbelt van Urk zag dat zijn ploeg het vooral vóór rust goed deed. “Toen hadden we de wedstrijd op slot kunnen gooien. Na rust was het rommeliger, maar we hebben het heel behoorlijk gedaan.”

Na een kwartier leek Chris van der Meulen voor de openingstreffer te gaan tekenen toen de Zwolse spits bij zijn tegenstander wegdraaide en alleen op het Urker doel af ging. Zijn schot was echter te zwak om keeper Hendrik Bakker te verrassen. Urk liet daarna met enkele vlotte combinaties zien in een goede vorm te steken, maar Berkum bleef op de been. Daar kwam na een half uur verandering in toen William de Boer in het strafschopgebied van Berkum onderuit ging. Hoewel het leek of bij die actie toch vooral de bal werd gespeeld was scheidsrechter Henshuijs resoluut: penalty. Die strafschop werd onhoudbaar binnen geschoten door Riekelt Jan Brands en dat betekende 0-1.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Vijf minuten na de 0-1 kwam Johnsen Bacuna in riante positie voor het Urker doel, maar hij raakte de bal verkeerd zodat ook deze Zwolse kans in rook opging. Even daarna kreeg Bacuna opnieuw een forse kans toen er slecht werd uitverdedigd bij Urk, maar ook dat leverde niets op. In de extra tijd van de eerste helft kreeg de thuisclub het deksel op de neus, toen William de Boer op de rand van het strafschopgebied in balbezit kwam en ongenadig uithaalde voor de 0-2.

Na de hervatting kwam Berkum beter in het spel en zetten de Zwollenaren meer druk naar voren, al moest Berkum-keeper Dominic van Hoof enkele keren alle zeilen bijzetten om William de Boer van scoren te weerhouden. De druk van de thuisclub nam echter toe en een minuut of twintig voor tijd leverde dat ook de aansluitingstreffer op. Björn Bakker ging er over rechts vandoor en leverde een puntgave voorzet af op invaller Yannick Kaluzi, die met een subtiel tikje de 1-2 op het scorebord zette.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Berkum zette daarna nog meer pressie en kwam bovendien in overtal toen Jason Huisman woest onderuit werd geschoffeld door Gerrit Tol, die dat met een rode kaart moest bekopen. In de hectische slotfase was Bacuna na een corner dichtbij de gelijkmaker, maar zijn volley vloog nét over de hoek van het Urk-doel. In blessuretijd knalde Bakker, vrij voor het doel van de bezoekers, ook over en daarna ketste een schot van Berkum-captain Marc van der Meulen via de lat over. Ruim in de extra tijd gilde heel Berkum om een penalty nadat er hands werd gemaakt in het Urker strafschopgebied, maar ditmaal wuifde scheidsrechter Henshuijs de bezwaren weg.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws