Berkum weer koploper na zege op WHC

| 11-03-2017

Berkum heeft zaterdagmiddag de kraker tegen WHC met 3-2 gewonnen en daarmee de koppositie in de eerste klasse D heroverd. De Zwollenaren kwamen twee keer op achterstand, maar vochten zich knap terug en stapten uiteindelijk als winnaars van het veld. “We hebben veerkracht en beleving getoond vandaag”, stelt Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Ik ben dik tevreden over mijn ploeg. We zijn op een mooie manier terug aan kop gekomen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De wedstrijd was nog geen kwartier oud toen Berkum al een forse domper te verwerken kreeg. Jonathan van Marle ontsnapte aan de buitenspelval en zijn voorzet leverde een niet te missen kans op voor Carlos Lopes Macedo: 0-1. In de 25ste minuut leken de bezoekers zelfs verder afstand te nemen toen Vincent Oosterkamp een vrije trap fraai langs het Zwolse muurtje krulde, maar Berkum-doelman Dominic van Hoof tikte de bal met zijn vingertoppen uit de benedenhoek. Tien minuten later kwam de thuisclub goed terug. Johnsen Bacuna leek te stranden in het Wezeper strafschopgebied, maar goochelde zich toch vrij en bereikte collega-spits Chris van der Meulen. En die wist wel raad met die mogelijkheid en schoot de 1-1 binnen.

Vlak voor rust ging Berkum echter verdedigend in de fout, waardoor Jelle Post alleen op het Zwolse doel af kon. Toen hij de bal tussen de benen van keeper Van Hoof door tikte stond thuisclub opnieuw op achterstand: 1-2. Berkum knokte zich echter opnieuw knap terug, want in blessuretijd van het eerste bedrijf kopte de veel te vrij gelaten verdediger Jason Huisman uit een corner alsnog de 2-2 binnen. Na rust drukte Berkum meer haar stempel op de wedstrijd. Chris van der Meulen zag al direct een hard schot net over vliegen en even later moest WHC-keeper Jasper Kuiper al zijn talenten aanspreken bij een inzet van Youp Kok. Na krap een uur kwam de verdiende voorsprong echter toch. Bacuna, aangespeeld door Ruud Wellenberg, stuurde zijn tegenstander fraai het bos in en schoot schitterend de 3-2 op het scorebord.

WHC liet daarna enkele kansen liggen om weer langszij te komen, maar Berkum verzuimde aan de andere kant om verder weg te lopen. Toen Berkum, na de tweede gele kaart voor Jorben Nieuwenhuis, de laatste zes minuten met tien man verder moest, probeerde WHC met een slotoffensief nog een punt uit het vuur te slepen. Maar verder dan direct geretourneerde lange halen kwamen de Veluwenaren niet.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws