Berkum wederom de sterkste in de zaal

| 28-12-2017

Berkum is donderdagavond, net als vorig jaar, winnaar geworden van het Jo van Marle zaaltoernooi. De hoofdklasser (op het veld) trof in de finale buurman Be Quick ’28 en door goals van Jordi Lemmens en Jason Huisman werd er met 2-0 gewonnen. WVF eindigde als derde. “Het is mooi om hier te winnen, dat waren we ook wel een beetje aan onze stand verplicht”, reageert Jordi Lemmens.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Van een groot spektakel was donderdag geen sprake, zeker niet in de afsluitende groepsduels. De finalisten waren al snel bekend, maar in de daaropvolgende halve finales werd het een stukje leuker om naar te kijken. Het eerste duel ging tussen Berkum en WVF en daarin nam Berkum via Jordi Lemmens een 1-0 voorsprong. Die stand leek het ook te blijven, tot de slotminuut. Daarin kreeg WVF een strafschop, maar keeper Mathijs Bouwhuis wist de bal uit zijn doel te houden. “Deze titel danken wij mede aan een excellerende Mathijs Bouwhuis. Als je in de laatste minuut een penalty pakt, dan ben je heel belangrijk. En we hebben in het hele toernooi geen tegendoelpunt gehad”, weet Lemmens.

Toch was de hoofdrol echt voor hem. Normaliter acteert Lemmens in de verdediging, maar tijdens het Jo van Marle zaaltoernooi speelde hij voornamelijk als aanvaller. Met succes, want ook in de finale nam Lemmens een treffer voor zijn rekening. Tegen Be Quick, dat in de andere halve finale afrekende met het verrassend sterke CSV ’28, was hij goed voor de 1-0 en dat was de opmaat naar de zege. Kort voor het einde maakte Jason Huisman er 2-0 van en daarmee besliste hij de wedstrijd. Titelprolongatie voor Berkum, dat vorig jaar het toernooi ook al won. “Ik moet zeggen dat Be Quick en CSV een paar handige spelers hadden, maar wij waren vooral verdedigend sterk. We stonden goed en dat heeft het verschil gemaakt. Hartstikke mooi”, aldus Lemmens.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Gemoedelijker
De Berkum-verdediger genoot opnieuw van de traditionele afsluiter van het kalenderjaar, maar ziet het toernooi wel veranderen. “In de WRZV-hallen had je toch wat meer strijd. Hier en daar een opstootje, soms wat chaos, dat maakte het wel mooi. Nu is het wat gemoedelijker. Daarnaast vind ik dat sommige spelers best jong zijn en dat is jammer”, stelt Lemmens, die dan ook een oproep doet. “Ik hoop dat de oudere spelers op willen staan en zich er niet te makkelijk vanaf maken. Misschien dat daardoor de passie weer wat terugkomt. De accommodatie en de randvoorwaarden zijn er, dus het kan een hartstikke mooi toernooi zijn.”

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, Landstede Sportcentrum, Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi, Jordi Lemmens, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws