Berkum verwacht strijdbaar Go Ahead

| 04-12-2014

Eersteklasser Berkum treft zaterdag op eigen veld streekgenoot en mededegradant Go Ahead Kampen. De Zwollenaren staan na de 0-2 zege op DOS Kampen nog altijd op een tweede plaats in 1D, terwijl tegenstander Go Ahead in de onderste regionen bivakkeert. “Maar de stand zegt me niet zoveel. Dat is voor hen alleen maar een reden om er een extra schepje bovenop te gooien”, zegt Berkum-middenvelder Frank Hoolsema.

© Rainer Fröhlich

Berkum gaf in de afgelopen speelronde zelf al het goede voorbeeld tegen een ploeg uit Kampen. De formatie van trainer Willem Brouwer ging op bezoek bij DOS Kampen en keerde na negentig minuten en twee doelpunten weer met de volle pond terug naar Zwolle. Chris van der Meulen scoorde na een half uur het eerste doelpunt, maar ondanks een aantal goede mogelijkheden maakte Youp Kok pas ver in de tweede helft de beslissende. “Vorige week hebben we te weinig gescoord, maar toch is die overwinning zeker goed geweest voor ons zelfvertrouwen. Dat is mooi meegenomen richting de wedstrijd van zaterdag”, weet Hoolsema.

Tegenstander Go Ahead Kampen degradeerde vorig seizoen, net als Berkum, uit de hoofdklasse en werd vervolgens door velen gezien als titelkandidaat in de eerste klasse D. De club stelde in de persoon van Jan Korte een ervaren hoofdtrainer aan, die in het verleden onder andere drie jaar trainer was bij profclub Veendam. De oogst van de Kampenaren is na een redelijke start echter mager, want sinds begin oktober pakte de ploeg nog maar één schamel puntje. Go Ahead is daardoor op de ranglijst afgezakt naar een tiende positie en zo is de gevarenzone inmiddels akelig dichtbij.

© Roeland Manschot

Frank Hoolsema verwacht zaterdag een lastig duel, waarin Go Ahead strijdt voor iedere meter. “Go Ahead is voor ons nooit een makkelijk te kloppen tegenstander geweest”, zegt hij. “Tegen ploegen uit Kampen moeten we altijd iets extra’s laten zien, want er is altijd strijd. Zeker tegen Go Ahead wil niemand verliezen.” Het treffen tussen Berkum en de Kampenaren begint aankomende zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Wilco Jansen.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Frank Hoolsema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws