Berkum verspeelt punten in blessuretijd

| 28-10-2017

Berkum heeft zaterdagmiddag op eigen bodem met 2-2 gelijkgespeeld tegen SDC Putten, dat diep in blessuretijd nog langszij kwam. “Als je in de laatste minuut een doelpunt tegen krijgt, dan stap je niet vrolijk van het veld. Ik sta hier met een sik”, mokt Berkum-trainer Arno Hoekstra na afloop. “Na de eerste helft was er niets aan de hand, maar met tien man hadden we geen controle meer en liepen we er achter aan.”

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Na wat speldeprikken over en weer kwam Putten na iets meer dan een kwartier vrijwel uit het niets op voorsprong. Berkum verspeelde de bal op het middenveld, waarna Rick Degenaar geweldig uithaalde en zo de bal over de vergeefs terug rennende Dominic van Hoof in het Zwolse doel joeg: 0-1. Nadat de defensie van SDC Putten vervolgens een bal van de doellijn moest halen, kwam Berkum al snel op gelijke hoogte. Jason Huisman onderschepte goed en speelde Johnsen Bacuna aan, die de 1-1 binnen knalde. Na een half uur kwam Berkum zelfs op voorsprong, al was daar Puttense hulp bij nodig. Björn Bakker zette vanaf de achterlijn voor, waarna Martijn Duits probeerde op te ruimen. De SDC-verdediger raakte de bal echter volledig verkeerd en zorgde tot zijn ontzetting met een eigen doelpunt voor 2-1.

Na een uur spelen moest Berkum met tien man verder, doordat een charge van Marc van der Meulen op Jerry Geurtsen met rood werd bestraft. Dat was vanzelfsprekend het sein voor de Veluwenaren om massaal ten strijde te trekken en in de 69ste minuut juichte heel Putten al voor de gelijkmaker. Dat feest ging echter niet door, omdat er buitenspel was geconstateerd. Toen Rick Degenaar een kwartiertje voor het slot Dennis Horstman torpedeerde kreeg hij zijn tweede gele kaart, zodat ook hij kon inrukken. Desondanks nam SDC Putten geen gas terug. In de extra tijd leek Berkum het duel door een kopbal van Bakker tóch te beslissen, maar keeper Hoogewoning redde fraai. Kort daarna viel de gelijkmaker alsnog. De bal werd hoog voor het Berkum-doel geslingerd en Rick van den Brink wist de 2-2 binnen te koppen.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws