Berkum verslikt zich in eigen huis in ACV

| 27-10-2018

Berkum is zaterdagmiddag in eigen huis met 0-1 ten onder gegaan tegen ACV. De Zwollenaren lieten het vooral in de eerste helft liggen. Na rust kwam de thuisclub er wat beter uit, maar slaagde er - mede door uitstekend keeperswerk - niet in om de opening in de hechte ACV-defensie te vinden.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

“In de eerste helft waren we heel slecht, met één afgedwongen kans en 48 foute passes. We waren vandaag gewoon niet goed genoeg om ACV te verslaan”, analyseert Berkum-trainer Raymond Schuurman. Coach Fred de Boer van ACV vond dat zijn ploeg zich na rust te veel onder druk liet zetten. “Na de 0-1 hebben we te veel op die voorsprong geleund. We hadden een wereldredding van onze keeper nodig om de nul te houden. In de laatste fase was het vrouwen en kinderen eerst.”

Berkum werd vanaf de aftrap direct onder druk gezet, waardoor ACV vrijwel het hele eerste bedrijf op de helft van de thuisclub speelde. Dat leidde binnen tien minuten tot de openingsgoal, toen er bij Berkum onvoldoende werd gedekt en Ezra Schrijver in vrije positie kon afwerken: 0-1. Minuten later kopte Marco van der Heide rakelings naast het Berkum-doel en leek de thuisclub een zware middag tegemoet te gaan. Pas na iets meer dan een half uur was Berkum dicht bij een doelpunt. Chris van der Meulen wist Yannick Kaluzi te vinden, maar de geplaatste kopbal van de Berkum-spits werd knap onschadelijk gemaakt door keeper Ben Wormmeester.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Na de hervatting kwam Berkum wat feller uit de startblokken en al snel ging een inzet van Hoeseb Yakob, na een corner, net naast. Even later leek Jim de Leeuw, op aangeven van Marco van der Heide, de voorsprong voor ACV te gaan verdubbelen, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Berkum drong de bezoekers gaandeweg meer op eigen helft terug, maar kwam in de 71ste minuut goed weg toen de bal via de vingertoppen van keeper Dominic van Hoof en de koppende Yoram Zandvliet vlak voor de eigen doellijn werd weggewerkt.

Tegen het slot kwam ACV nauwelijks nog van de eigen helft, maar meer dan een hele serie Berkum-corners leverde dat niet op. De Asser defensie, met de soevereine aanvoerder Gibril Sankoh in de hoofdrol, gaf geen krimp en was ook in de lucht de situatie vrijwel steeds meester. Zo’n tien minuten voor het slot leek Berkum alsnog langszij te komen door een kopbal van Jasper Bremmer, maar keeper Wormmeester haalde de bal met een geweldige reflex uit de benedenhoek. Heel Berkum gilde even later om een penalty toen Michel van Aggele in de hoek van het ACV-strafschopgebied onderuit ging, maar scheidsrechter Ris gaf geen krimp.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws