Berkum verliest thuis eerste halve finale

| 29-05-2012

Berkum moet zaterdag een achterstand ombuigen om zich alsnog te plaatsen voor de finale om promotie naar de topklasse. In de eerste halve finale tegen Ter Leede werd dinsdag op eigen veld met 1-2 verloren. Ter Leede, de nummer twee van de hoofdklasse A, bleek een geduchte tegenstander en dat kwam voor rust tot uiting in de score. Topscorer Pim Spaargaren legde met twee doelpunten de basis voor de zege. Kassim Bizimana deed in de tweede helft wat terug, waardoor Berkum nog niet helemaal kansloos is voor de return.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

“In de eerste tien minuten was Berkum het sterkste, maar na de 0-1 kregen wij weer controle. We hebben hard moeten werken, maar niet veel weggegeven”, analyseert trainer Paul van der Zwaan van Ter Leede. Roeland ten Berge vond daarentegen juist dat er voor Berkum meer had ingezeten. “We begonnen heel aardig en hadden toen op voorsprong kunnen en misschien wel móeten komen. Bij vlagen hebben we aardig gevoetbald, maar we hadden het beter kunnen uitspelen.”

Berkum startte aanvallend en creëerde ook kansen, maar na iets meer dan tien minuten sloeg het beter combinerende Ter Leede toe toen er slecht werd verdedigd door de thuisclub. Pim Spaargaren kwam in balbezit en de topscorer van de Sassenheimers had geen enkele moeite om dat om te zetten in een 0-1 voorsprong. Berkum gaf tegengas, maar de aanvalspogingen waren vaak te doorzichtig en schoten van onder anderen Pascal Diender en Kassim Bizimana te zwak om het Serge van den Ban moeilijk te maken. Toen vlak voor rust Berkum-doelman Mathijs Bouwhuis onder een lange bal doorging leek het doek voor de Zwollenaren te vallen. Spaargaren was opnieuw meer dan bereid dit buitenkansje te benutten, zodat zijn ploeg met een 0-2 voorsprong de rust in kon.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Na rust was de wedstrijd qua kijkspel lange tijd een stuk minder aantrekkelijk. Ter Leede leek het rustiger aan te willen doen en Berkum viel wel aan, maar dat bleef vruchteloos. Chris van der Meulen en Bizimana wisten beide in kansrijke positie het doel niet te vinden. Een kwartiert voor tijd wist Berkum echter alsnog een tegentreffer te maken. Uit een chaotische situatie voor het Sassenheimse doel leek Van der Meulen te gaan scoren, maar zijn inzet werd gesmoord. De bal kwam bij Bizimana terecht die uiteindelijk het laatste tikje gaf 1-2. Dat houdt de hoop op verder Zwols succes in deze play-offs levend. “Ik denk dat we daar kansen hebben. Wij moeten snel scoren en dan doordrukken”, aldus Ten Berge.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C, Nacompetitie

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws