Berkum verliest bij Staphorst: ‘Veel te slap’

| 29-09-2018

Berkum heeft zaterdag de uitwedstrijd bij streekgenoot Staphorst met 3-2 verloren. De Zwolse hoofdklasser hielp de tegenstander aardig in het zadel door slordig te verdedigen en kwam niet meer langszij. “We kwamen knullig met 1-0 achter en ook daarna was het veel te slap”, concludeert trainer Raymond Schuurman na afloop.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

De openingsfase was voor Berkum, dat feller en gretiger in de duels was en de thuisclub direct onder druk zette. Na een kwartier kwam Staphorst echter op voorsprong, toen Ferdi ter Avest op links veel te veel vrijheid kreeg en de 1-0 tegen de touwen schoot. Direct daarna kon Ter Avest, weer vrij voor het Berkum-doel, de voorsprong verdubbelen, maar nu hielp hij een enorme kans om zeep. Berkum kwam vlak daarna terug in de wedstrijd toen Chris van der Meulen op links uitbrak, voorzette en spits Yannick Kaluzi in het strafschopgebied onderuit werd gewerkt. Dat leverde een penalty op, die werd benut door Marc van der Meulen: 1-1.

Berkum kon echter maar een paar minuten genieten van die gelijkmaker, want toen de Berkum-defensie weer mistastte stond Ter Avest opnieuw vrij en dat betekende direct de 2-1. Kort na rust was het alweer raak en opnieuw kwam het doelpunt op naam van Ter Avest, die tussen een aantal Berkum-verdedigers de bal achter doelman Dominic van Hoof werkte. Berkum bleef aandringen en kwam een kwartier voor tijd weer dichterbij. Spits Kaluzi maakte op aangeven van Johnsen Bacuna de 3-2, maar het lukte niet meer om langszij te komen.

VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws