Berkum velt Genemuiden in de slotfase

| 09-03-2019

Berkum is de derde periode zaterdag begonnen met een 1-0 thuiszege op SC Genemuiden. De Zwolse hoofdklasser had voor rust meer balbezit, maar kroop in de tweede helft een paar keer door het oog van de naald en ging er in de slotfase, door een goal van Chris van der Meulen, zelfs met de volle winst vandoor.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Berkum moest veel omzetten in de basisopstelling, omdat er liefst vier verdedigers ontbraken door blessures en ziekte. De Zwollenaren kwamen echter goed uit de startblokken en al in de eerste minuut kwam Johnsen Bacuna, na een voorzet van Chris van der Meulen, net tekort voor een snelle openingstreffer. Daarna was het meeste balbezit voor de thuisclub, maar Genemuiden-keeper Daan Huiskamp kwam niet in de problemen. En aan de andere kant had ook zijn Berkum-collega Dominic van Hoof weinig te doen. Genemuiden-spits Jan Hooiveld kwam na slordig balverlies bij Berkum wel in kansrijke positie, maar hij raakte de bal volkomen verkeerd.

Na rust kwam Genemuiden er beter in en al snel vuurde Kay Velda van afstand op het Zwolse doel, maar keeper Van Hoof tikte de bal knap onder de lat weg. Even later maakte de Berkum-doelman ook een uithaal van Hooiveld onschadelijk. En een minuut later ontsnapte de thuisclub toen een kopbal van Hooiveld op de lat belandde en Hoeseb Yakob de bal vervolgens van de Zwolse doellijn haalde.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Genemuiden combineerde in die fase beter en leek twaalf minuten voor het slot alsnog op voorsprong te komen, maar ditmaal kopte Frank Kuurman de bal op de lat van het Berkum-doel. De thuisclub leek er zo een punt uit te slepen, maar pakte kort voor tijd alsnog de volle winst. Johnsen Bacuna zette Chris van der Meulen voor het Genemuiden-doel en hoewel de Zwolse spits zwaar werd belaagd wist hij de bal toch binnen te frommelen: 1-0.

Genemuiden kwam er daarna niet meer door, waardoor Berkum drie kostbare punten op haar conto kon schrijven. De ploeg van trainer Schuurman is daarmee weer twee plaatsen opgeschoven naar een negende plek op de ranglijst van de hoofdklasse B en heeft ook meer afstand genomen van de onderste regionen.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws