Berkum twee keer naar volgende ronde

| 27-08-2016

Zeldzaam is het niet, maar speciaal is het wel. Zowel het eerste als het tweede team van Berkum heeft zaterdag de volgende ronde van de districtsbeker gehaald en daarmee houdt de Zwolse club een dubbele kans op bekersucces. In het kielzog van deze twee teams plaatsten ook SVI, Zwolsche Boys en CSV ’28 zich voor de knock-outfase.

© Rainer Fröhlich

Berkum overleefde een poule met ZAC, Heino en Schalkhaar. Allereerst werd ZAC met liefst 0-5 verslagen, waarna drie dagen later Heino de klos was: 2-1. Zaterdag boekte Berkum wederom een zege, ditmaal was het met 3-2 te sterk voor Schalkhaar. “Nadat we met 2-0 voor kwamen, leek het wel of we gas terug namen. Dat zal er toch uit moeten”, vindt trainer Arno Hoekstra. Toch was het voldoende om de groep als winnaar af te sluiten. Niet alleen de hoofdmacht van Berkum overleefde de poulefase, ook het tweede team gaat in de koker voor de loting. Een bekerstunt in optima forma, want de reserves schakelden de eerste teams van HTC, Hatto Heim en Ulu Spor uit. Zaterdag speelde Berkum 2 met 1-1 gelijk tegen HTC en dat was na twee eerdere zeges voldoende om door te bekeren.

Naast de twee Berkum-teams gaan ook SVI, Zwolsche Boys en CSV ’28 door naar de knock-outfase. SVI was in een poule met Wesepe, VSW en Broekland de sterkste en Zwolsche Boys verwees VEVO, Hoonhorst en Vilsteren naar het land van de uitgeschakelden. CSV ’28 eindigde in een poule met Nieuwleusen, USV en Dalfsen als nummer één.

VV Berkum, Voetbal, SVI, Zwolsche Boys, CSV ‘28

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws