Berkum trekt liefst vier Zwollenaren aan

| 22-03-2014

Zaterdaghoofdklasser Berkum heeft zich voor het seizoen 2014-2015 verzekerd van de diensten van vier Zwolse spelers. Het betreft Caleb Rahajaan (WHC), Jaouad Akloud (Dieze West), Jordi Lemmens (Rohda Raalte) en Koen Verburg (Oranje Nassau Groningen). Daar tegenover staat het vertrek van Karim Chengachi, Yassine Assa, Jerrol Poot en Jeffrey Pohowainjaan. Pascal Diender wordt assistent-trainer.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Caleb Rahajaan komt over van hoofdklasser WHC, waar hij vooral als ‘linksback met aanvallende capaciteiten’ speelt. De 26-jarige Zwolse verdediger voetbalde vóór zijn WHC-tijd bij onder meer Excelsior ’31 in Rijssen en Be Quick ’28 in Zwolle. Spits Jaouad Akloud (27) komt momenteel uit voor stadgenoot Dieze West. Bij zijn huidige club, die onbedreigd af lijkt te stomen naar het kampioenschap in de tweede klasse K van het zondagvoetbal, heeft hij dit seizoen al twaalf keer gescoord. Voordat hij bij Dieze West kwam voetbalde Akloud voor Be Quick ‘28.

De derde ‘nieuweling’ is ook al een Zwollenaar, namelijk Jordi Lemmens die de laatste zes seizoenen bij Rohda Raalte in de hoofdklasse van het zondagvoetbal speelde en daarvóór uitkwam voor SV Zwolle. Lemmens (29) is een linksbenige verdediger, die eventueel ook op het middenveld kan worden ingezet. Ook doelman Koen Verburg (25) wordt toegevoegd aan de hoofdselectie van Berkum. Verburg keepte tot halverwege het nu lopende seizoen bij eersteklasser Oranje Nassau Groningen, maar ging toen in Zwolle wonen waarna hij zich bij Berkum aanmeldde. Vóór zijn periode bij Oranje Nassau kwam Verburg uit voor ZZVV in Zuidwolde.

Een aantal spelers van de huidige Berkum-selectie zal de club aan het eind van dit seizoen verlaten. Karim Chengachi is er daar één van, maar het is nog niet bekend waar de spits volgend jaar zal spelen. Datzelfde geldt voor verdediger en middenvelder Yassine Assa. Middenvelder Jerrol Poot voetbalt, zoals eerder bekend werd, in het nieuwe seizoen voor hoofdklasser DVS ‘33 Ermelo. Berkum-verdediger Jeffrey Pohowainjaan heeft besloten om na dit seizoen een punt achter zijn lange en mooie voetbalcarrière te zetten. Ook middenvelder Pascal Diender houdt er na deze jaargang als speler mee op, maar zoals eerder werd aangekondigd wordt hij volgend seizoen assistent-trainer bij de eerste selectie van Berkum.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C, Jordi Lemmens, Jaouad Akloud, Koen Verburg, Caleb Rahajaan

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws