Berkum trekt Lemmens en Heimerikx aan

| 30-05-2019

Berkum heeft in het seizoen 2019-2020 de beschikking over de Zwollenaren Jordi Lemmens en Lex Heimerikx. Daarnaast zijn er door de Zwolse hoofdklasser nog eens drie spelers toegevoegd aan de eerste selectie voor het komende jaar, waarmee het vlaggenschip van Berkum nu volledig is bemand.

© Annet van Raalten

Jordi Lemmens verruilt hoofdklasser Staphorst voor Berkum, waar de 34-jarige verdediger dus na een uitstapje van één seizoen weer terugkeert. Lemmens kwam eerder vier jaar uit voor Berkum en maakte in die tijd de nodige sportieve successen mee. Verder komt de 23-jarige Lex Heimerikx over van het gepromoveerde ZAC, dat komend seizoen uitkomt in de tweede klasse. Heimerikx is een linksbenige, aanvallende middenvelder die over een flink scorend vermogen beschikt, getuige de vijftien doelpunten die hij het afgelopen jaar voor ZAC maakte.

Naast Lemmens en Heimerikx draagt ook de 19-jarige Sil Fiddani komend seizoen het shirt van Berkum. De doelman komt over van hoofdklasser CSV Apeldoorn, waar hij dit seizoen reservekeeper was. Vóór die tijd keepte hij bij Voorwaarts Twello, in het talententeam van Go Ahead Eagles en in de jeugd van Vitesse.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum is blij dat er ook weer twee talenten uit eigen huis doorgroeien naar de hoofdselectie. Middenvelder Jens Borger (22) ‘snuffelde’ met een aantal invalbeurten al eerder aan een plek bij het eerste elftal, maar was daarna lange tijd niet inzetbaar in verband met een verblijf in het buitenland. Na zijn terugkeer sloot Borger weer aan bij het tweede van Berkum en nu stroomt hij door naar de eerste selectie van de Zwollenaren.

Verder sluit ook het 19-jarige talent Kelvin Groothand aan bij de hoofdselectie. Groothand, een linksbenige middenvelder, kwam eerder uit voor de jeugd van PEC Zwolle en Berkum en voetbalde het afgelopen seizoen in Spanje, waar hij uitkwam voor Club Deportivo Estepona. Eerder werd al bekend dat centrumspits Jonathan van Marle (28), de afgelopen zes seizoenen actief voor WHC, komend seizoen voor Berkum zal spelen. Van de huidige Berkum-selectie hebben zestien spelers toegezegd te blijven.

VV Berkum, Voetbal, Jordi Lemmens

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws