Berkum trekt Huisman en Chengachi aan

| 03-04-2012

De Zwolse hoofdklasser Berkum heeft zich voor het seizoen 2012-2013 versterkt met nog twee spelers: verdediger Jason Huisman, die overkomt van WHC, en aanvaller Karim Chengachi die het laatst uitkwam voor topklasser Excelsior ’31.

Jason Huisman kan spelen als links- en rechtsback en als controlerende middenvelder. De 22-jarige HBO-student begon in Steenwijk bij d’Olde Veste ’54 en voetbalde in het seizoen 2008-2009 in het beloftenteam van Cambuur. Na een jaar bij Be Quick ’28 ging hij in 2010 naar WHC, de huidige koploper in de hoofdklasse C, waar hij sindsdien een vaste keus in de verdediging is. “Ik heb er voor gekozen om naar Berkum te gaan. Het is een mooie club, ook als je kijkt naar de manier waarop ze werken, en er zit veel potentie in de spelersgroep. Er is duidelijk een goede sfeer en veel plezier”, aldus Huisman, die er op rekent volgend jaar met Berkum in de hoofdklasse te spelen. “De laatste weken laten ze goede resultaten zien en ik heb er alle vertrouwen in dat ze het redden.”

Spits Karim Chengachi, eveneens 22 jaar oud, komt uit de jeugdopleiding en het beloftenteam van Vitesse/AGOVV. Na een korte periode bij Go Ahead Eagles verkaste hij in 2009 naar Excelsior ’31. Vorig seizoen werd hij zelfs topscorer bij de Rijssense topklasser met twaalf doelpunten in 24 wedstrijden en daarmee speelde hij zich in de kijker bij profclubs zoals FC Zwolle en Willem II. Toen dat toch niet resulteerde in een contract-aanbod was dat een flinke teleurstelling voor de derdejaars student privaatrecht. Hij bleef bij Excelsior ’31, waarvoor hij dit seizoen nog weer twee keer scoorde, maar kwam daarna in het tweede team terecht en vertrok hevig teleurgesteld in november.

“Het ging toen echt niet meer. Daarna ben ik door een aantal topklassers benaderd, maar ik vind het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij een club. Trainer Roeland ten Berge was zeker belangrijk bij mijn keuze voor Berkum. Ik heb prettig met hem samengewerkt bij Go Ahead Eagles en ik heb goede ervaringen met hem als trainer. Voor mij is het belangrijkste dat ik bij Berkum lekker kan voetballen en kan laten zien wat mijn kwaliteiten zijn: veel goals maken”, zegt Chengachi over zijn komst naar Zwolle.

Eerder werd al bekend dat Berkum voor het volgende seizoen verdediger Yassine Assa en middenvelder William Potkamp heeft aangetrokken, die nu net als Jason Huisman uitkomen voor WHC. Ook aanvaller Bunyamin Özkök, nu nog actief voor Excelsior ’31, zal in het seizoen 2012-2013 voor de Zwolse hoofdklasser spelen.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C, Jason Huisman, Karim Chengachi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws