Berkum treft titelkandidaat in eigen huis

| 22-03-2012

Met twee zeges op rij heeft Berkum zich weer wat lucht verworven in de zaterdag hoofdklasse C, maar uit degradatiezorgen is de ploeg van trainer Roeland ten Berge nog allerminst. Bij de volgende poging om uit de gevarenzone te komen krijgen de Zwollenaren te maken met een tegenstander die nog mooie kansen heeft op de titel. Tegenstrijdige belangen dus als Berkum het zaterdag in eigen huis opneemt tegen CSV Apeldoorn. Het duel op het Zwolse sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.30 uur.

“Het is een ploeg die volop voor het kampioenschap strijdt, dus die zullen niets weggeven. Ik denk dat het qua tactiek een soort schaakspel wordt, waarbij wij zeker winstkansen zullen krijgen”, verwacht Berkum-spits Chris van der Meulen. “Wij hebben nu twee keer achter elkaar gewonnen, maar daar hebben we niets aan als we deze wedstrijd uit handen geven. En we moeten ook het thuispubliek eens wat meer laten zien dan we tot nu toe hebben gedaan.” In oktober leek het eerste duel tussen CSV en Berkum uit te draaien op een 0-0 gelijkspel, maar in blessuretijd ging de thuisploeg toen toch met de winst aan de haal. “Dat was niet de eerste keer dat ons dat dit seizoen gebeurde. We hebben nu dus wel wat goed te maken na dat zure verlies in Apeldoorn”, beseft Van der Meulen.

Na degradatie uit de topklasse draait CSV tot nu toe een goed jaar. De ploeg van trainer John van Loen staat nu op een vierde plek met zeven punten minder dan koploper WHC, maar de Apeldoorners hebben ook twee wedstrijden minder gespeeld. CSV is steeds offensiever gaan spelen en dat zorgde na de winterstop voor ruime overwinningen tegen Drachtster Boys, Flevo Boys en Oranje Nassau. Daarna liep het wat stroever en werden er punten gemorst door remises tegen Staphorst en VVOG, maar afgelopen zaterdag won CSV echter op eigen terrein onbedreigd met 3-1 van DVS, waarbij de gasten vrijwel geen kansen werd toegestaan. Jaap de Brouwer scoorde in dat duel twee keer, waarmee de topscorer zijn seizoenstotaal op negen doelpunten bracht.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C, Chris van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws