Berkum treft thuis Vroomshoopse Boys

| 26-02-2015

Eersteklasser Berkum speelt zaterdag op eigen terrein een competitieduel tegen promovendus Vroomshoopse Boys. De ploeg uit Vroomshoop zat vorig seizoen Be Quick ’28 flink dwars, want in een beslissingsduel om de titel in de tweede klasse H bleek Boys uiteindelijk de sterkste. “DETO en DOS ’37 spelen tegen elkaar, dus bij winst hebben we een mooie kans om aan te sluiten”, weet Berkum-spits Jaouad Akloud.

© Rainer Fröhlich

Berkum wil de goede lijn van vorige week graag voortzetten. In Enschede kende de ploeg van trainer Willem Brouwer geen enkel probleem met Sparta Enschede, dat op een 0-5 nederlaag werd getrakteerd. “We hebben daar makkelijk gewonnen, de ploeg draaide gewoon goed. Als we zo blijven spelen, dan kunnen we ver komen”, denkt Akloud. Eerder dit seizoen had Berkum alle moeite met Vroomshoopse Boys. In de eerste helft waren de grootste kansen voor de thuisploeg, maar in de tweede helft maakte Berkum het verschil. Uiteindelijk bracht Marc van der Meulen een kwartier voor tijd de beslissing tot stand: 0-1.

Tegenstander Vroomshoopse Boys promoveerde afgelopen seizoen naar de eerste klasse. Als promovendus begon het prima aan de competitie en in de eerste periode eindigde het als vijfde. Daarna kwam de klad er echter wat in. De Tukkers verloren hun laatste drie duels, zo ook afgelopen weekend van Go Ahead Kampen (0-1). “Als we geconcentreerd beginnen, dan moeten we Vroomshoop kunnen kloppen”, roept Akloud. De wedstrijd tussen Berkum en Vroomshoopse Boys begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gert Keijl uit Heerde.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Jaouad Akloud

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws