Berkum tikt onmachtig SVZW na rust weg

| 06-10-2018

Berkum heeft zaterdagmiddag op eigen bodem verdiend met 3-0 gewonnen van SVZW. De Zwollenaren deelden vooral na rust de lakens uit. De aanvallend onmachtige bezoekers werden in die fase bij vlagen weggetikt en mochten niet mopperen dat het bij ‘slechts’ 3-0 bleef.

© Annet van Raalten

“In de eerste helft was er bij ons nog wat te weinig vertrouwen”, analyseert Berkum-trainer Raymond Schuurman. “De openingsgoal werkte bevrijdend. Dan valt er wat van je af. Deze overwinning was én nodig én zeer terecht.” Zijn collega Philip Agteres van SVZW vond dat zijn ploeg vóór rust aardig partij gaf, maar het daarna had laten liggen. “Teleurstellend hoe we de tweede helft zijn aangegaan, dáár hebben we het laten liggen. We hebben verdiend verloren en dat was een streep door de rekening.”

Berkum nam direct het initiatief en combineerde beter, maar dat hield steeds zo’n beetje op bij het strafschopgebied van de Tukkers. In de beginfase werd een afstandsschot van Jasper Bremmer gekeerd door SVZW-doelman Jens Veldwachter en een minuut of tien voor rust haalde de Wierdense sluitpost een inzet van Yannick Kaluzi met zijn vingertoppen onder de lat weg. Verder strandden de Zwolse pogingen in de laatste fase en was het steeds nét niet.

De beste kans voor SVZW viel te noteren in de 35ste minuut toen aanvoerder Deniz Sahbaz alleen op het Zwolse doel af kon. Zijn inzet in de korte hoek werd knap gepareerd door Berkum-keeper Dominic van Hoof. SVZW zag halverwege de eerste helft verdediger Burak Basut al geblesseerd uitvallen en datzelfde overkwam aanvoerder Sahbaz kort voor rust. Dat betekende nog meer personele problemen voor de bezoekers en dat brak hen na rust op.

Direct na de hervatting was Björn Bakker namens de thuisclub dicht bij de openingsgoal, maar enkele minuten later was het toch raak. Marc van der Meulen speelde broer Chris aan, die zijn tegenstander passeerde en raak schoot voor de bevrijdende 1-0. Berkum reeg daarna de kansen aaneen, terwijl SVZW er nauwelijks nog uit kon komen. De Tukkers kropen door het oog van de naald toen een harde kopbal van Jason Huisman op de paal belandde. En daarna kwamen ze opnieuw met de schrik vrij bij kansen van Johnsen Bacuna.

Met nog een minuut of twintig te gaan verzilverde Berkum het overwicht alsnog. De SVZW-defensie werd efficiënt aan flarden gespeeld en via broer Chris knalde Marc van der Meulen de 2-0 binnen. Na nog wat kansen te hebben laten liggen gooide Berkum het duel in de slotfase definitief in het slot. Björn Bakker zette uitstekend door en bereikte Kaluzi, die zijn tegenstanders met een leep tikje het nakijken gaf: 3-0.

VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws