Berkum strikt Wolven en Van der Stouw

Berkum strikt Wolven en Van der Stouw

| 18-01-2018

Hoofdklasser Berkum heeft met het vastleggen van de ervaren verdedigers Rico Wolven (27) en Jasper van der Stouw (30) haar eerste versterkingen voor het nieuwe seizoen 2018-2019 binnen. Eerder werd al bekend dat Raymond Schuurman volgend seizoen aan het technische roer staat bij Berkum, waar hij Arno Hoekstra opvolgt als hoofdtrainer. Schuurman is nu nog oefenmeester bij eersteklasser ASV Dronten.

© Annet van Raalten

Rico Wolven, die opgroeide in Zwartsluis maar nu in Deventer woont, kan als linksback en links in het centrum van de defensie spelen. Hij doorliep de jeugdopleiding van SC Heerenveen en maakte daarna zijn debuut in het betaald voetbal bij Veendam. Na een jaar vertrok hij naar Go Ahead Eagles, waarna hij uitkwam voor Spakenburg, Excelsior ‘31, SVZW en DVS ‘33. “Ik ben er daarna een jaar tussenuit geweest, maar nu begint het weer te kriebelen. Ik ken Berkum een beetje, omdat ik uit deze buurt kom. En ook omdat ik samen met Berkum-speler Ruud Wellenberg bij Go Ahead heb gevoetbald. Het is een mooie club met goede faciliteiten”, zegt hij over zijn keuze.

Voor Jasper van der Stouw wordt het de tweede keer dat hij gaat spelen voor Berkum, waar de rechtsbenige centrale verdediger en middenvelder van 2013 tot 2016 ook al voor uitkwam. De Zwollenaar voetbalde daarna twee seizoenen bij eersteklasser WHC en speelde eerder ook voor HZVV en Olympia ‘28. “Het is mooi dat ik nog weer een stap verder kan maken, zeker omdat Berkum nu in de hoofdklasse speelt. Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de periode dat ik er heb gespeeld, ken de club goed en ik heb altijd goede contacten gehouden met de spelersgroep.”

VV Berkum, Voetbal, Jasper van der Stouw

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws