Berkum start met krappe zege bij WHC

| 01-09-2018

Hoofdklasser Berkum is de competitie zaterdag begonnen met een minimale overwinning op WHC. In Wezep hadden de Zwollenaren een grotere uitslag neer kunnen zetten, maar lieten dat na. Door goals van Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen werd het ‘slechts’ 1-2. “We hadden het eerder af moeten maken”, stelt Berkum-trainer Raymond Schuurman.

© Rainer Fröhlich

Berkum nam direct na de aftrap het initiatief, met beter combinatiespel en meer balbezit. Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen waren kansrijk, maar konden die mogelijkheden niet verzilveren. In de 25ste minuut kroop WHC door het oog van de naald toen een kopbal van Jochem Oude Booijink net over zijn eigen doel scheerde. Het bleek een voorbode, want even later vloog de bal er toch in. Bacuna ontsnapte aan de bewaking van Oude Booijink en met een bekeken lobje passeerde hij WHC-doelman Jasper Kuiper: 0-1. Even later was het opnieuw raak. Marc van der Meulen speelde met een dieptepass broer Chris aan en de lepe Berkum-spits zorgde voor de 0-2.

Na rust drong WHC verder aan, maar Berkum bleef de beter spelende ploeg met kansen voor onder meer Jason Huisman en Marc van der Meulen. Verder dan een - volgens velen onterecht - afgekeurde goal van Chris van der Meulen kwamen de Zwollenaren echter niet. Achterin bleven de rijen gesloten, tot tien minuten voor tijd. Doelman Dominic van Hoof kreeg een inzet van Jelle Post niet onder controle (1-2), maar WHC kon een comeback uiteindelijk niet voltooien. “Tot tien minuten voor tijd zijn we geen moment in de problemen gekomen, we waren verreweg de verdiende winnaar. Er zaten nog slordigheden in, die moeten er uit”, aldus Schuurman.

© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws