Berkum speelt zich zo goed als veilig in Putten

| 20-04-2019

Berkum heeft zich zaterdag via een 2-4 zege op SDC Putten zo goed als zeker veilig gespeeld. De ploeg van trainer Raymond Schuurman kende een redelijk eenvoudige middag, waardoor het drie broodnodige punten bij mocht schrijven. “We hebben hier dik verdiend gewonnen”, weet Schuurman.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Het begin was overduidelijk voor SDC Putten, al was Björn Bakker kort na de aftrap dicht bij een goal voor de bezoekers. Zijn inzet vloog echter over en direct daarna sloeg de thuisclub toe. Linksbuiten Wilbert Thomassen werd veel te weinig in de weg gelegd, waardoor hij een lange rush kon besluiten met een voorzet. Bij de tweede paal werkte Rob Knul af: 1-0. De Zwollenaren leken een zware middag te krijgen, want in het eerste kwartier was het fellere SDC Putten duidelijk de bovenliggende ploeg. Die dadendrang was echter opgebrand toen Berkum-middenvelder Jason Huisman in balbezit kwam, knap doorzette en de 1-1 maakte.

Berkum nam daarna de regie over en nog voor de rust werd dat bekroond met de 1-2. Michel van Aggele werd in het strafschopgebied gevloerd door Vincent ter Burg en de daaropvolgende penalty werd benut door Marc van der Meulen. Na de rust bleef Berkum heer en meester, al duurde het lang voordat de Zwollenaren verder afstand namen. Huisman en Jasper Bremmer lieten mogelijkheden liggen, terwijl Björn Bakker en Johnsen Bacuna er vrij voor het Puttense doel niet in slaagden om die droomkansen te verzilveren.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Zo’n tien minuten voor het slot deelden de bezoekers echter alsnog de genadeklap uit. Van Aggele, samen met Bacuna een ware plaag voor de Puttense defensie, zette prima voor en Bacuna knalde nu wel raak. Enkele minuten later legde diezelfde Bacuna af op invaller Thom Kooke en hij legde van afstand fraai de 1-4 binnen. Dat Rick van den Brink in de slotseconde de achterstand van de Veluwenaren nog tot 2-4 verkleinde, telde enkel voor de statistieken. “Ik baalde dat we zo vroeg achter kwamen, maar na de 1-1 konden wij spelen zoals we wilden. We hebben daarna heel veel kansen gehad, maar daar haalden we te weinig rendement uit. Eigenlijk is dat het euvel van het hele seizoen.”

VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws