Berkum speelt kraker: ‘Altijd weer kansen’

| 29-04-2016

“Er liggen altijd weer kansen, dus ook in Barneveld. Maar dan zullen we wel beter moeten spelen dan vorige week.” Het is het korte verhaal van Berkum-speler Youp Kok, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen titelconcurrent SDV Barneveld. Beide ploegen hebben twee punten achterstand op koploper Nunspeet en dus is winst essentieel om in de race om de titel te blijven.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Aan het begin van dit kalenderjaar zette Berkum de kampioensaspiraties in de koelkast. De achterstand op de bovensten was flink en daardoor leek het genoegen te moeten nemen met de behaalde periodetitel. Toch kwamen de Zwollenaren de laatste weken weer in beeld. De overwinning van vorige week op Vroomshoopse Boys (2-0) was de vijfde zege op rij en daardoor heeft Berkum zich weer gemeld in de bovenste regionen. Koploper Nunspeet heeft op dit moment slechts twee punten meer en dus is er nog altijd kans op een Zwols kampioenschap. Spits Kok, die vorige week na twee maanden van blessureproblemen zijn rentree maakte, weet wat er beter moet om zaterdag tot een goed resultaat te komen. “Het tempo moet in ieder geval omhoog”, zegt hij.

Ook tegenstander SDV Barneveld is nog in de race om de titel. Afgelopen zaterdag won de ploeg met 0-1 bij WHC, waardoor ook de formatie uit Barneveld twee punten achterstand heeft op Nunspeet. Die uitgangspositie had echter veel rooskleuriger kunnen zijn, aangezien Barneveld de laatste weken veel punten verloor. Van de laatste zes wedstrijden verloor de formatie er twee en zodoende verspeelde het de koppositie. In eigen huis zijn de Barnevelders echter ijzersterk, want alleen tegen Nunspeet werd er verloren. Het duel tussen SDV Barneveld en Berkum begint zaterdag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gerrit Fikkert.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Youp Kok

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws