Berkum richt zich op derby: ‘Knop moet om’

| 30-10-2015

Voor de voetballers van eersteklasser Berkum is het haast een Europese week. De ploeg speelt in zeven dagen tijd drie wedstrijden en ook nog eens een paar beste potjes. Dinsdag trof het in de KNVB Beker topklasser HHC Hardenberg (0-3) en zaterdag wacht de derby tegen buurman Be Quick ’28. “Bij winst houden we aansluiting, dus we gaan er helemaal voor”, zegt verdediger Jordi Lemmens.

© Rainer Fröhlich

Het zijn niet alleen drukke weken voor Berkum, maar ook lastige. In de competitie waren de resultaten niet fantastisch en daarbij dunde de selectie ook verder en verder uit. Dinsdag speelde de Zwolse formatie in de KNVB Beker tegen HHC en ging het met 0-3 onderuit. “We hebben zeker geen flater geslagen en we zijn niet weggespeeld. Maar nadat we achter kwamen konden wij het niet meer maken”, vertelt Lemmens, die zin heeft in de burenruzie met Be Quick. “De knop moet nu weer om. Dat Be Quick lager dan Berkum staat, het zegt niets. Als we na de serie die wij hebben neergezet nog ploegen onderschatten, dan zou er iets helemaal mis zijn.”

Berkum treft in stadsgenoot Be Quick ’28 een ploeg die nog altijd wacht op de eerste overwinning. De ploeg speelt als promovendus aardig mee, maar winnen is er tot dusver nog niet bij. Trainer Arnie Pot wanhoopt niet. “Het knaagt niet, want als het knaagt dan zouden we er heel erg mee zitten. Natuurlijk is het niet leuk en willen we heel graag een keer winnen. Zaterdag is dan ook een mooie gelegenheid”, zei hij eerder deze week. Het duel tussen Be Quick ’28 en Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld en begint op het ongebruikelijke tijdstip van 18.00 uur.

‘Olympus Wedstrijd van de Week’
De stadsderby tussen Be Quick ’28 en Berkum is tevens de ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. Denk jij de uitslag te weten? Klik dan hier en voorspel de uitslag van het duel.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, Eerste klasse D, Jordi Lemmens

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws