Berkum rekent in ondertal toch af met WHC

| 11-05-2019

Het al uitgespeelde Berkum heeft zaterdag in de hoofdklasse B met 2-1 gewonnen van WHC. De Zwollenaren namen in het eerste half uur al een 2-0 voorsprong, maar speelden daarna bijna een uur met tien man. Toch bleven de punten op De Vegtlust, want WHC speelde amper kansen bij elkaar.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Berkum trad nogal gehavend aan, want onder meer de broertjes Chris en Marc van der Meulen moesten de wedstrijd tegen WHC aan zich voorbij laten gaan. Daarbij kwam ook nog eens dat de ploeg de laatste wedstrijden eigenlijk voor niets voetbalt, maar dat was er tegen WHC niet vanaf te zien. De Zwolse formatie voetbalde in de eerste helft veel makkelijker dan WHC en dat had al vrij snel twee doelpunten tot gevolg. Eerst maakte Jason Huisman uit een strafschop de 1-0 en twaalf minuten later stak WHC de helpende hand toe. Yannick Kaluzi schoot op de paal en daarna liep verdediger Taco Reijnen de bal zo in zijn eigen doel: 2-0.

Toch leek de wedstrijd te kantelen, omdat er na dik een half uur een opstootje ontstond. Kaluzi, die tot dat moment sterk speelde, deelde daarbij een duw uit en mede daardoor kreeg hij de rode kaart voorgeschoteld. Berkum moest dus bijna een uur lang met tien man overleven en dat kreeg de ploeg prima voor elkaar. “Een uur met tien man, dat is lastig. Het is lastig om de bal in de ploeg te houden en dan ben je bijna alleen maar aan het verdedigen. Toch hebben we heel weinig weggegeven”, zegt Berkum-trainer Raymond Schuurman, die WHC een keer of twee echt dreigend zag worden. De aansluitingstreffer van Mitchel Dijkhof viel pas drie minuten voor tijd, waardoor Berkum nooit echt in de moeilijkheden kwam. Het deed haar plicht en won keurig met 2-1.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws