Berkum rekent in bekertoernooi af met KHC

| 12-02-2019

Dankzij twee goals van Johnsen Bacuna en een treffer van Chris van der Meulen heeft Berkum zich geplaatst voor de volgende ronde van de strijd om de districtsbeker Oost. De Zwolse hoofdklasser rekende dinsdagavond op eigen bodem af met eersteklasser KHC uit Kampen. Het duel in de vierde ronde van het bekertoernooi eindigde in 3-1. Burak Alp scoorde namens de bezoekers.

© Rainer Fröhlich

Berkum was al snel dicht bij de openingstreffer toen Chris van der Meulen een inzet net gekeerd zag door KHC-doelman Justin Bruins, maar in de tiende minuut nam de Zwolse hoofdklasser toch afstand. Björn Bakker zette vanaf de rechterflank voor, waarna Johnsen Bacuna met een stijlvolle actie de 1-0 binnen tikte. Dat leek de opmaat voor een fors uitgevallen overwinning, maar na een kwartiertje begon ook Berkum afwachtend te spelen en verdween het tempo uit de wedstrijd. Na een half uur kwam Bacuna, via een steekpass van Chris van der Meulen, nog wel in een kansrijke positie, maar zijn inzet werd gepakt door keeper Bruins.

Direct na rust deed KHC-spits Jeffrey de Nooijer van zich spreken met een hard schot op doel. De bal werd echter gepakt door Berkum-keeper Huib Veurink. Dat was lange tijd het enige wapenfeit van de bezoekers uit Kampen, die de Zwollenaren na een uur spelen verder uit zagen lopen. Na een kort genomen corner werd de bal door Chris van der Meulen voor gelepeld, waarna Bacuna met een kopbal voor 2-0 zorgde. Even later leek Bacuna op weg naar zijn derde goal van de avond, maar de Zwolse spits werd zo ver naar buiten gedwongen dat keeper Bruins zijn boogbal te pakken kreeg.

© Rainer Fröhlich

Ruim tien minuten voor het slot vergrootte Berkum de marge alsnog. Yannick Kaluzi pikte attent de bal af van KHC-verdediger Nick Notrot, vloog er over rechts vandoor en leverde een uitstekende voorzet af waaruit Chris van der Meulen de 3-0 binnen kon leggen. Opvallend genoeg begon KHC pas daarna echt feller te jagen op een aansluitingstreffer en die viel dan ook. Burak Alp kwam net buiten het Zwolse strafschopgebied in balbezit en liet Berkum-keeper Veurink met een fraaie curve kansloos: 3-1.

KHC bleef jagen en zag dat de Zwolse doelman in de 88ste minuut nog alles uit de kast moest halen om een afstandsschot van Bjorn van Enk onschadelijk te maken, maar de tijd ontbrak voor de bezoekers om Berkum echt in het nauw te brengen. “Ik had een feller KHC verwacht, daar had ik de jongens ook voor gewaarschuwd. Het blijft een goede ploeg, maar de manier waarop wij de goals maakten laat toch het verschil zien”, analyseert Berkum-trainer Raymond Schuurman, die het met Berkum in de volgende ronde van het bekertoernooi op mag nemen tegen de winnaar van het duel tussen het zaterdagteam van Quick ‘20 en Dalfsen.

© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman, Johnsen Bacuna

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws