Berkum pakt Flevo Boys op zwakke punten

| 17-11-2018

Berkum heeft zaterdagmiddag op eigen terrein met 4-2 gewonnen van Flevo Boys. De Zwollenaren maakten goed gebruik van de kwetsbare punten in de Emmeloordse verdediging. Na een 3-0 tussenstand kwamen de bezoekers nog wel terug tot 3-2, maar uiteindelijk bleven de drie punten in Zwolle.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

De ploeg van trainer Raymond Schuurman leek al snel de score te openen toen Johnsen Bacuna op het Emmeloordse doel afvloog, maar keeper Rodney Rosink kon tijdig ingrijpen. In de twintigste minuut moest de Flevo Boys-sluitpost alsnog capituleren. Marc van der Meulen speelde Bacuna goed aan en dit keer knalde de Berkum-spits de bal in de hoek: 1-0. Flevo Boys trachtte wat terug te doen, maar verder dan schoten van afstand kwam de polderploeg in die fase niet. Dat lukte Berkum na een half uur wél, toen Yoram Zandvliet op rechts goed voorwerk verrichtte en Bacuna in staat stelde om voor 2-0 te zorgen. De Zwollenaren lieten vervolgens nog enkele kansen liggen en verzuimden zo al vóór rust het duel in het slot te gooien.

Dat leek direct na de hervatting wél te gaan lukken toen een fraaie aanval via Jorben Nieuwenhuis, Marc en Chris van der Meulen uiteindelijk werd afgerond door de gretige Michel van Aggele: 3-0. Kort daarop kwamen de bezoekers echter terug toen Madih Doufikar op fraaie wijze Timon Rorije bereikte, die de bal over Berkum-keeper Dominic van Hoof in de hoek krulde en zo de 3-1 op zijn naam bracht. Nadat aan de andere kant doelman Rosink met zijn vingertoppen Zandvliet van een goal afhield, kwam Flevo Boys in de 69ste minuut wéér dichterbij. Doufikar speelde zijn opponent uit en stuurde de bal met een fraaie curve in de hoek van het Berkum-doel: 3-2.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Flevo Boys zette daarna nog een tandje bij in de aanval en het was een periode ‘billen knijpen’ voor de thuisclub, al ontsnapte de polderploeg in de 84ste minuut opnieuw maar net aan een eigen doelpunt. Een minuut later viel de beslissing toen verdediger Jasper van der Stouw uit een corner hard de 4-2 binnen kopte. Daarna was het gedaan met de dadendrang van de bezoekers en ging Berkum verdiend als winnaar van het veld. “We hebben de mogelijkheden goed benut, al was na de 3-2 het zelfvertrouwen even weg”, concludeert Berkum-trainer Raymond Schuurman na afloop.

VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws