Berkum opnieuw ongenaakbaar in de zaal

| 29-12-2014

Regerend bekerhouder Berkum lijkt ook dit jaar weer één van de topfavorieten voor het winnen van het jaarlijkse Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi. In de WRZV-hallen won de eersteklasser maandagavond vier van de vier groepswedstrijden en daardoor is plaatsing voor de halve finale een formaliteit. In de andere poule doet Be Quick ‘28 een serieuze gooi naar een plaats bij de laatste vier.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In poule A zijn het tropendagen voor Edon. De hekkensluiter in de derde klasse C bereikte afgelopen weekend de kwartfinale van het roemruchte Protos Weering Toernooi en acteerde maandagavond ook nog in de WRZV-hallen. De eerste vier groepswedstrijden leverden echter geen bijster goede prestaties op en daardoor is het bereiken van de halve finale een immense klus geworden. Be Quick ‘28 lijkt in deze poule voor de groepswinst te gaan, want de tweedeklasser kwam prima voor de dag. Zo won het met verrassende cijfers (4-1) van Dieze West, dat de afgelopen twee jaar de finale bereikte. Datzelfde Dieze West moest later op de avond ook haar meerdere erkennen in SVI (0-1). Plaatsing voor de halve finale is daardoor nog allerminst zeker, want SVI won drie van de vier duels.

Regerend zaalkampioen en favoriet Berkum lijkt ook dit jaar weer op koers voor een plaats bij de laatste vier. De eersteklasser won met 5-1 van Ulu Spor, was met 1-3 te sterk voor WVF en boekte ook een 10-0 monsterzege op Wijthmen. In het laatste duel van de avond won de formatie ook nog van CSV ’28, waardoor het samen met HFC Storica fier aan kop gaat in poule B. Ulu Spor moest in de eerste wedstrijd al verder zonder haar keeper, maar dat weerhield de ploeg er niet van om punten te pakken. Eerst verloor het nog fors van Berkum, maar even later was Zwolsche Boys de sigaar: 1-3. Desondanks lijkt eindigen bij de bovenste twee voor Ulu Spor een moeilijke opgave te worden.

Dinsdagavond gaat het toernooi verder met de laatste groepswedstrijden. Uiteindelijk plaatsen de nummers één en twee van elke poule zich voor de halve finales, die worden gespeeld vanaf 21.00 uur. Om 21.30 uur wacht dan de kleine finale, waarna vervolgens de grote finale op het programma staat. De eerste wedstrijden beginnen om 18.30 uur.

Uitslagen maandag Poule A Uitslagen maandag Poule B

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, WVF, Zwolsche Boys, CSV ‘28, SV Zwolle, HTC, Wijthmen, WRZV-hallen, Ulu Spor, Edon, Dieze West, HFC Storica, Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws