Berkum op bezoek bij onberekenbaar KHC

| 29-01-2015

Voetbalvereniging Berkum gaat zaterdag, mits het weer dat toelaat, in de eerste klasse D op bezoek bij het Kampense KHC. Eerder dit seizoen waren de Zwollenaren op eigen terrein met 4-1 te sterk, maar toch is de ploeg op haar hoede. “KHC is altijd strijdbaar en in eigen huis zijn ze heel moeilijk te verslaan”, weet keeperstrainer Henry Karrenbelt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De onberekenbaarheid waar Karrenbelt over praat werd ook al duidelijk in het eerste duel tussen Berkum en KHC. De ploeg van trainer Willem Brouwer won toen ogenschijnlijk simpel met 4-1, maar gemakkelijk ging dat niet. KHC kreeg in de beginfase de beste kansen en kwam binnen een kwartier op voorsprong, waarna het uitzicht had op meer. Uiteindelijk was Berkum pas in de tweede helft echt te sterk. In het laatste deel van de eerste seizoenshelft presteerde de Zwolse ploeg daarentegen minder sterk. Wel beleefde Berkum de afgelopen weken een nuttige winterstop. Het won onder andere oefenduels tegen Staphorst en Rohda Raalte, terwijl er gelijk werd gespeeld tegen Flevo Boys. “Berkum is de kampioen van de winterstop, maar dat zegt helemaal niets. Het echte werk begint nu”, roept Karrenbelt.

Van de drie Kamper ploegen in de eerste klasse D staat KHC er momenteel het beste voor. Een mooi gegeven, maar los van problemen staat de ploeg niet. Op dit moment bivakkeren de Kampenaren op een tiende plaats, waarbij het gat naar de gevarenzone maar vier punten is. Met Jeffrey de Nooijer heeft KHC een goaltjesdief in huis, die bekend is met de Zwolse voetbalvelden. Hij kwam eerder uit voor ZAC en Edon. “Vooral uit standaardsituaties zijn ze gevaarlijk. Daarbij hebben ze een goede wedstrijdmentaliteit, zeker tegen Zwolse ploegen”, vertelt Karrenbelt. Het duel tussen KHC en Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pieter van der Pol.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Jeffrey de Nooijer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws