Berkum op bezoek bij hekkensluiter Sparta

| 20-02-2015

In de eerste klasse D reist Berkum zaterdagmiddag af naar hekkensluiter Sparta Enschede. De ploeg verloor in het duel tegen DOS ’37 (0-2) de aansluiting met de titelconcurrenten en gaat in Enschede op zoek naar eerherstel. “Bij ons liep het de laatste keer niet. We stonden niet goed genoeg en het ontbrak aan de goede mentaliteit. Dat moet nu beter”, weet Berkum-verdediger Jordi Lemmens.

© Rainer Fröhlich

Na twee achtereenvolgende nederlagen is Berkum de aansluiting met koploper DOS ’37 voorlopig even kwijt. Het gat met de titelconcurrent bedraagt zes punten, een nieuwe uitglijder kan de formatie zich dan ook niet meer veroorloven. “Als we mee willen blijven doen, dan moeten we zaterdag zeker winnen. Een nieuwe nederlaag kunnen we niet meer gebruiken”, toont Jordi Lemmens besef. De Zwolse verdediger, die vorig jaar overkwam van Rohda Raalte, tekende onlangs bij voor nog een seizoen en heeft veel vertrouwen in zijn ploeg. “Ik zie er naar uit om volgend seizoen ook de hoofdklasse in het zaterdagvoetbal mee te maken”, zegt Lemmens, die zijn ploeg eerder dit seizoen met 5-1 zag winnen van Sparta Enschede.

De formatie uit Enschede had vorig seizoen de nacompetitie nodig om het vege lijf te redden. Ook dit seizoen hebben de Tukkers het moeilijk, want na veertien wedstrijden is Sparta de hekkensluiter. Het gat met de concurrentie is echter nog altijd overbrugbaar en daarbij lijkt men in goeden doen. Voor de winterstop speelde Sparta met 4-4 gelijk tegen KHC en begin deze maand hield het DETO knap op 0-0. “Sparta vecht zo’n beetje voor de laatste kans, maar heeft ongetwijfeld nieuwe moed gekregen”, doelt Lemmens op deze resultaten. De wedstrijd tussen Sparta Enschede en Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter William Smit.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Jordi Lemmens

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws