Berkum ontvangt hekkensluiter Huizen

| 10-05-2018

“Huizen heeft net de laatste strohalm gegrepen en die ploeg heeft nu opnieuw punten nodig om te overleven, dus het kan lastig worden”, stelt Berkum-middenvelder Björn Bakker, die het zaterdag met Berkum op eigen bodem opneemt tegen hekkensluiter Huizen. “Als je naar de ranglijst kijkt, dan is het duidelijk wat er van ons wordt verwacht. We zullen gewoon een goed resultaat neer moeten zetten.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwollenaren hebben nog altijd kansen op prijzen, mits er in de drie resterende duels geen punten worden gemorst. Opponent Huizen daarentegen vecht als hekkensluiter nog tegen degradatie. Op Hemelvaartsdag leverde Huizen echter knap werk door in het inhaalduel bij AZSV met 2-2 gelijk te spelen. Desondanks blijft Huizen vooralsnog op de laatste plaats staan, maar met een sterke eindsprint kan de ploeg een tweede degradatie in net zoveel seizoenen ontlopen.

Berkum, dat in november bij Huizen niet verder kwam dan een magere 0-0, leek de troeven uit handen te hebben gegeven toen het in maart veel te veel punten liet liggen. Daarna zette de ploeg van coach Arno Hoekstra, ondanks een uitgedunde selectie, echter een fraaie serie neer met vier keer winst op rij. Daarmee klom Berkum naar de derde plaats in de hoofdklasse B. De marge ten opzichte van koploper Eemdijk bedraagt drie punten en de achterstand op nummer twee Genemuiden is slechts één puntje groot. De wedstrijd Berkum - Huizen wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Luuk Timmer, die op sportpark De Vegtlust om 14.30 uur laat aftrappen.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws