Berkum ontvangt een aangeslagen WHC

| 20-05-2012

Berkum speelt dinsdagavond 22 mei haar eerste wedstrijd in de nacompetitie en wel thuis tegen WHC. Daarmee treft de Zwolse ploeg een tegenstander die vrijwel het hele seizoen bovenaan heeft gestaan in de hoofdklasse C, maar de afgelopen week twee geweldige optaters te verwerken kreeg: een verloren beslissingsduel om het kampioenschap en verlies in het eerste duel van de nacompetitie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“WHC heeft een paar heel zware wedstrijden in de benen en ze hebben natuurlijk een behoorlijke mentale tik gehad. Het blijft een ploeg met goede spelers en we moeten ze natuurlijk niet in het zadel helpen, maar we hebben een goede kans om ver te komen in deze nacompetitie. We zijn nu al acht wedstrijden ongeslagen en hebben een brede en fitte selectie, dus ik ga er van uit dat we een goed resultaat kunnen neerzetten”, aldus Berkum-trainer Roeland ten Berge.

De grootste domper voor de Wezepers in de afgelopen week was ongetwijfeld het verlies met 1-2 in de beslissingswedstrijd tegen DETO, waardoor de ploeg van trainer Jan Everse naast het kampioenschap greep. Hoewel WHC de hele wedstrijd, inclusief de verlenging, de bovenliggende ploeg was kon dat niet in de score worden uitgedrukt. Daarnaast werden de persoonlijke fouten achterin genadeloos afgestraft. Ook zaterdag in het nacompetitieduel tegen ACV werden flinke defensieve fouten gemaakt, terwijl het geïmproviseerde elftal van WHC aanvallend geen vuist kon maken. Trainer Everse was na afloop van die met 0-2 verloren wedstrijd dan ook behoorlijk pessimistisch over de mogelijkheden voor zijn ploeg om dit seizoen nog met succes de nacompetitie af te sluiten. “Als je de eerste wedstrijd verliest ben je bijna kansloos.”

Everse heeft met Jason Huisman, William Potkamp en Yassine Assa liefst drie spelers in de selectie die volgend seizoen voor Berkum spelen, maar hij denkt er niet over om die er dinsdag naast te zetten. “Ik kán die spelers niet wegsturen, want dan heb ik geen elftal meer over. Tegen ACV had ik nog één wisselspeler op de bank en heb ik twee junioren ingezet. Maar we zullen tegen Berkum onze sportieve plicht doen. We willen dit seizoen goed afsluiten en het in ieder geval nog één keer opbrengen om een goede wedstrijd te spelen”, kondigt hij aan. De nacompetitiewedstrijd Berkum - WHC op het Zwolse sportpark De Vegtlust begint dinsdagavond om 20.00 uur.

VV Berkum, Voetbal, WHC, Hoofdklasse C, Nacompetitie

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws