Berkum ontmoet in beker Go Ahead Kampen

| 25-02-2013

Hoofdklasser Berkum neemt het dinsdagavond in het kader van de districtsbeker Oost op tegen eersteklasser Go Ahead Kampen. De Zwolse hoofdklasser gaat er daarbij zeker niet vanuit dat het in de derde ronde een makkelijke avond wordt. “Deze wedstrijd is voor ons heel belangrijk. We willen graag ver komen in de beker, maar Go Ahead Kampen is een lastige tegenstander”, zegt trainer Roeland ten Berge.

Berkum kan dinsdagavond rekenen op forse tegenstand van Go Ahead, dat een prima seizoen draait in de eerste klasse D. De Kampenaren staan in die eerste klasse op een tweede plek, met een gelijk aantal punten als koploper AZSV. De ploeg heeft dan ook nog steeds uitstekende kansen op de felbegeerde terugkeer naar de hoofdklasse, waaruit ze in 2010 na vijf seizoenen degradeerden. Go Ahead beschikt over een kwalitatief goede selectie, met heel wat ervaring op hoog amateurniveau. Zo maken Jurrian Zandbergen, Joshua van Marle (ex-ONS Sneek) en Hicham Ziyech (ex-Nunspeet) onderdeel uit van het rood-gele keurkorps.

Naast de bekende spelers is ook trainer Marcel van der Steege een bekende voor Berkum. De Zwolse oefenmeester was in het verleden hoofdtrainer bij onder meer WHC, waarmee hij in het seizoen 2010-2011 in de hoofdklasse C op een tweede plek eindigde. Afgelopen zaterdag won Go Ahead met 0-1 bij Blauw Geel ’55 in Ede, maar de Kampenaren hielden de spanning er toen lang in. Ondanks de nodige kansen voor onder meer Zandbergen en Van Marle kwam Go Ahead Kampen lange tijd niet tot scoren. Toen eigenlijk niemand meer op een overwinning rekende schoot Hussein Raza zijn ploeg ver in blessuretijd alsnog naar de overwinning.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum kan vertrouwen putten uit het goede spel dat de ploeg afgelopen zaterdag in de tweede helft liet zien tegen ONS Sneek. De Zwollenaren kwamen toen twee keer op voorsprong, maar moesten vijf minuten voor tijd toestaan dat de Friese koploper alsnog een 2-2 remise uit het vuur sleepte. Berkum staat na die wedstrijd op de derde plaats van de ranglijst van de hoofdklasse C, met slechts drie punten achterstand op koploper ONS. De Zwollenaren hebben al vaak laten weten dat ze ook de bekerwedstrijden zeer serieus nemen, ook gezien de mogelijkheid om via die weg deelname aan de strijd om de KNVB Beker af te dwingen. De ervaringen in dat toernooi in 2011 - toen Berkum na winst op onder meer SC Veendam pas in de derde ronde werd uitgeschakeld door Heracles Almelo - smaakt voor de hoofdklasser absoluut naar meer.

De winnaar van de bekerwedstrijd Go Ahead Kampen - Berkum neemt het op 19 maart in de vierde ronde op tegen de winnaar van het duel tussen Bennekom en FC Lienden. Op sportpark Middenwetering in Kampen wordt er dinsdagavond om 20.00 uur afgetrapt en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter J. van Dijk.

VV Berkum, Voetbal, Go Ahead Kampen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws