Berkum onderuit in Rijssen bij Excelsior

| 07-10-2017

Berkum heeft zaterdagmiddag de topper in de hoofdklasse B op bezoek bij Excelsior ‘31 met 3-1 verloren en daarmee de koppositie uit handen gegeven. Excelsior was feller, combineerde prima en sloeg op belangrijke momenten toe. “Een teleurstellend resultaat natuurlijk. We kwamen niet goed in de duels en gaven te veel ruimte weg”, analyseert Berkum-coach Arno Hoekstra. “Je weet dat dit een keer kan gebeuren, maar we kunnen veel beter.”

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Na een van beide kanten afwachtende openingsfase kreeg Johnes Bacuna in de vijftiende minuut de eerste kans van de wedstrijd. De Berkum-spits onderschepte een terugspeelbal, maar wist niet te profiteren. Direct daarna viel de klap aan de andere kant. Na een combinatie over diverse schijven kwam de bal bij Boy Boeloerditi. De uitblinkende Excelsior-middenvelder, in het verleden ook actief voor Berkum, mocht opstomen en zorgde met een geplaatst schot in de hoek voor 1-0. Het duurde even voordat Berkum van die schrik was bekomen, maar na een half uur kwamen de Zwollenaren beter in het duel. Eerst werden schoten van onder meer aanvoerder Marc van der Meulen gesmoord bij een scrimmage voor het Rijssense doel. En vlak daarna werd een doelpunt van de Berkum-captain afgekeurd, omdat er hands aan vooraf was gegaan.

In de blessuretijd van het eerste bedrijf deelde Excelsior opnieuw een dreun uit. Bij een kort genomen corner kreeg Hielke Penterman veel te veel ruimte voor het Zwolse doel en koppend tekende hij voor de 2-0 ruststand. Kort na de hervatting slaagde de thuisclub, nota bene op een moment dat Excelsior even met tien man in het veld stond, er opnieuw in om de Berkum-defensie te ontmantelen. Na een aanval over rechts stond Cem Köse helemaal vrij, waardoor hij de 3-0 binnen kon schuiven. Daarmee was de beslissing eigenlijk al gevallen, al trachtte Berkum de uitslag nog een dragelijker aanzien te geven. Nadat een schot van Mark Bloemendaal nét naast het Excelsior-doel verdween, werd de uitgebroken Chris van der Meulen in de 68ste minuut vlak voor het strafschopgebied getorpedeerd. De Berkum-topscorer nam de vrije trap zelf en zag de bal tussen een kluwen van spelers in het doel vliegen.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws