Berkum oefent tegen Zwols getint Alicdes

| 13-07-2012

Hoofdklasser Berkum speelt zaterdag op eigen terrein haar eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen. De tegenstander in dat duel, dat om 16.30 uur begint, is zondaghoofdklasser Alcides uit Meppel. De eerder geplande oefenwedstrijd van Berkum 2 tegen VSW gaat zaterdag niet door.

Tegenstander Alcides heeft een goed seizoen achter de rug. De ploeg, die getraind wordt door Zwollenaar en voormalig Berkum-coach Raymond Schuurman, eindigde in de competitie op een verdienstelijke derde plaats en bereikte de nacompetitie om een plek in de topklasse. Net als Berkum strandde ook Alcides in de strijd om promotie naar de topklasse, zodat de ploeg uit Meppel ook komend seizoen weer in de hoofdklasse C van het zondagvoetbal uitkomt. Alcides heeft de ambitie uitgesproken om in de nieuwe jaargang voor het kampioenschap te gaan en gaat op dat doel af met een selectie van liefst 29 spelers. Nieuw zijn onder andere Thomas van den Berg, Taco Reijnen (Be Quick ’28), Mike te Wiele en Saba Gwedelidze (WVF).

In het oefenduel tegen Alcides zal Berkum-trainer Roeland ten Berge geen gebruik kunnen maken van de diensten van Dennis Horstman, die donderdagavond geblesseerd uitviel in de wedstrijd van een selectieteam uit de regio tegen Feyenoord. Volgens Ten Berge is de blessure gelukkig minder zwaar dan in eerste instantie werd gevreesd. “Dennis is niet aan zijn enkel geblesseerd, maar het is een zwelling of kneuzing op zijn voet. Hij zal de eerste oefenwedstrijden niet mee kunnen doen, maar daarna kan hij waarschijnlijk weer aansluiten”, aldus de Berkum-trainer, die dinsdagavond 17 juli met zijn ploeg afreist naar Rijssen voor een oefenpot tegen topklasser Excelsior ’31. Dat duel begint om 20.00 uur.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws