Berkum neemt volgende horde naar titel

| 29-04-2017

Berkum heeft zaterdag in de eerste klasse D ternauwernood weten te winnen van DOS '37. De Zwollenaren leken in de strijd om het kampioenschap dure punten te gaan verspelen, maar vijf minuten voor tijd maakte Johnsen Bacuna toch de bevrijdende 1-0. “In dit stadium maakt het ons niet heel veel uit hoe we voetballen, als we maar winnen”, stelt trainer Arno Hoekstra na afloop.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Berkum was in het eerste bedrijf de betere partij, maar haalde daar te weinig uit. Zo gingen schietkansen van Frank Hoolsema, Jason Huisman, Johnsen Bacuna en Youp Kok allemaal in rook op. DOS ’37 liet wel enkele goed lopende aanvallen zien, maar slaagde er toch niet in om Berkum-keeper Dominic van Hoof echt in de problemen te brengen. Na de pauze trok DOS opnieuw een hechte verdedigingsmuur op en het lukte de thuisclub heel lang niet om daar een bres in te slaan. Chris van der Meulen was kort na de hervatting, met een vlammend schot, in de buurt van de openingstreffer, maar zag dat DOS-keeper Patrick Nitert de bal met een knappe reflex redde. Daarna leek het steeds taaier te gaan lopen bij de Zwollenaren, terwijl DOS beter in de wedstrijd kwam en vrijwel niets meer weggaf.

Totdat Johnsen Bacuna er klaar mee was. In eerste instantie hielp hij van dichtbij een kans om zeep, maar even later was het wel raak. Een vrije trap van Jorben Nieuwenhuis draaide het strafschopgebied van DOS in en in een chaotische situatie stond Bacuna op de goede plek. Koppend zorgde hij zodoende voor de beslissende 1-0. “DOS heeft het ons heel lastig gemaakt, we hadden veel moeite om openingen te vinden”, analyseert Hoekstra. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Berkum vier punten voorsprong op WHC. Aankomende zaterdag krijgen de Zwollenaren de eerste kans om kampioen te worden. Dan gaan ze op bezoek bij Bennekom.

© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws