Berkum naar tweede ronde KNVB Beker

| 26-08-2015

Berkum heeft zich woensdagavond geplaatst voor de tweede ronde van de strijd om de KNVB Beker. De ploeg van trainer Willem Brouwer wist op bezoek bij topklasser TEC in Tiel met 0-1 te winnen. Johnsen Bacuna maakte in de 48ste minuut de enige goal van de wedstrijd. Diezelfde Bacuna werd na ongeveer een uur spelen neergehaald door Léon Hesse, waardoor TEC met tien man verder moest. In de volgende ronde treft Berkum nu opnieuw een topklasser, te weten JVC Cuijk.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

“We hebben uitstekend gevoetbald en een heel goede teamprestatie geleverd”, stelt Berkum-trainer Willem Brouwer na afloop. “Het enige wat je er op zou kunnen aanmerken is dat we het eerder af hadden moeten maken, maar met een overwinning bij een topklasser mag je natuurlijk nooit ontevreden zijn. We hebben er als team samen voor geknokt en met zijn allen een mooi resultaat neergezet.” Berkum liet er vanaf de aftrap geen gras over groeien en bezorgde de thuisclub met goed combinatievoetbal al direct problemen. Al na een minuut of vijf kon Chris van der Meulen solerend op het Tielse doel af, maar keeper Sebastiaan van der Sman voorkwam een snelle openingsgoal van de Zwolse eersteklasser. Even later leek er hands te worden gemaakt in het strafschopgebied van TEC, maar scheidsrechter Alex van Kraay liet doorspelen.

TEC kreeg geen vat op het spel van de Zwollenaren en kreeg bovendien door snelle uitvallen van onder meer William Potkamp, Chris van der Meulen, Ruud Wellenberg en Johnsen Bacuna heel wat riskante situaties achterin te verwerken. Doelman Van der Sman bleek in die fase echter opnieuw een betrouwbare sluitpost. Aan de andere kant duurde het tot de 45ste minuut voordat TEC echt gevaarlijk werd. Een bikkelharde vrije trap vloog langs de Zwolse muur, maar de goed spelende Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis pakte de bal in twee keer. Hoewel de betere kansen in het eerste bedrijf voor de bezoekers waren bleef het dus tot de rust bij 0-0.

Twee minuten na de hervatting leek TEC na een snelle combinatie over rechts te gaan scoren, maar de vlak voor het Zwolse doel staande Kurtley de Windt kreeg de bal toch nog naast. Direct daarna kregen de Betuwenaren een flinke opdoffer toen Johnsen Bacuna, na een afgemeten dieptepass van verdediger Dirk Muis, slim gebruik maakte van miscommunicatie in de TEC-defensie. De Zwolse spits kon alleen op het Tielse doel af en maakte dat efficiënt af: 0-1.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Na een uur spelen werd de avond voor de thuisclub nog wat zuurder, toen Bacuna net buiten het strafschopgebied werd neergelegd door TEC-verdediger Léon Hese. Dat leverde de geroutineerde ex-prof van onder meer Cambuur en De Graafschap een directe rode kaart op, zodat TEC het laatste half uur met tien man moest proberen wat aan de achterstand te doen. De uitstekend ingrijpende Berkum-defensie zorgde er echter voor dat daar weinig van terecht kwam. Ook in de slotfase, waarin de regen inmiddels met bakken naar beneden kwam, waren de beste kansen voor de Zwolse eersteklasser. De Berkum-spitsen wisten echter niet meer te scoren, waardoor het bij een krappe maar wel terechte zege voor de ‘underdog’ bleef.

Door deze fraaie 0-1 overwinning heeft Berkum zich dus geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Daarin zullen de Zwollenaren, op eigen terrein, op 22, 23 óf 24 september de strijd aanbinden tegen zondagtopklasser JVC Cuijk.

VV Berkum, Voetbal, KNVB Beker, Johnsen Bacuna

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws