Berkum naar laatste acht in bekertoernooi

| 05-03-2019

Berkum heeft zich kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de strijd om de districtsbeker Oost. De Zwolse hoofdklasser had dinsdagavond op eigen bodem niets te duchten van derdeklasser Quick ‘20 en klaarde de klus al in de eerste helft. Via een 5-0 ruststand eindigde het duel in 6-0. Jason Huisman, Chris van der Meulen (twee keer), Marc van der Meulen, Thom Kooke en Yannick Kaluzi zorgden voor de doelpunten.

© Annet van Raalten

“Het was wel erg eenzijdig”, reageert Berkum-trainer Raymond Schuurman. “Na rust stond Quick ‘20 regelmatig met elf man voor de eigen goal en dan duurt zo’n tweede helft erg lang.” De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen toen Berkum al twee keer had gescoord. In de tweede minuut nam Chris van der Meulen een vrije trap en verdediger Jason Huisman stond op de goede plek om de 1-0 binnen te werken. Een minuut later verdubbelde Chris van der Meulen de marge door uit een dieptepass de 2-0 te scoren. En een minuut of tien daarna zorgde hij, na goed voorbereidend werk van onder meer Yoram Zandvliet, ook voor de 3-0.

Berkum ging goed door en na iets meer dan een half uur legde Zandvliet de bal na een corner mooi terug op de meegekomen Marc van der Meulen. De Berkum-captain aarzelde niet en knalde resoluut de 4-0 achter Quick-keeper Sander Vis. Daarbij was de gifbeker nog niet leeg voor de Oldenzaalse ploeg, want op slag van rust bereikte een pass van Chris van der Meulen middenvelder Thom Kooke, die van net buiten het strafschopgebied met een fraaie knal voor 5-0 zorgde.

Na rust was het opnieuw eenrichtingverkeer naar het Oldenzaalse doel. Quick ‘20 verdedigde massaal in een poging om erger te voorkomen en kwam nauwelijks meer over de middellijn, zodat Berkum-keeper Huib Veurink regelmatig de enige speler was die nog op de Berkum-helft stond. Bij de Zwollenaren was de scherpte er echter een beetje af na het doelpuntenfestival van de eerste helft. De thuisclub viel vrijwel het hele tweede bedrijf aan, maar pogingen van Yannick Kaluzi, Huisman en Zandvliet gingen naast, terwijl de na rust ingevallen Quick ‘20-verdediger Cees Schurink een inzet van Kaluzi van de Oldenzaalse doellijn haalde.

Toen de wedstrijd in schoonheid leek te gaan sterven, vlamde Berkum nog één keer fraai op. Vier minuten voor het slot leverde Zandvliet vanaf de uiterste rechterflank een puntgave voorzet af, die door Kaluzi al even oogstrelend werd afgemaakt: 6-0. Berkum is daarmee door naar kwartfinales van het bekertoernooi. In de direct na de wedstrijd gehouden loting kwam er bovendien opnieuw een thuiswedstrijd voor de Zwollenaren uit de ‘hoge hoed’ tegen een aantrekkelijke tegenstander: streekgenoot Rohda Raalte.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws