Berkum naar kwartfinale bekertoernooi

| 06-03-2018

Berkum heeft dinsdagavond relatief eenvoudig een ticket voor de kwartfinales van de strijd om de districtsbeker Oost in de wacht gesleept. De Zwolse hoofdklasser zegevierde op bezoek bij zondagclub Heino, dat uitkomt in de eerste klasse E, met 1-3. Hoeseb Yakob, Mark Bloemendaal en Chris van der Meulen tekenden voor de Zwolse treffers.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“We kwamen er moeilijk door en vooral in de tweede helft lag het tempo te laag”, vertelt Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Ik ben dus niet tevreden over ons spel, maar we zijn een ronde verder en dat was natuurlijk de doelstelling.” Na wat plaagstootjes over en weer in de openingsfase leek Berkum na krap een kwartier de openingstreffer in de schoot geworpen te krijgen. Na een blunder bij het uitverdedigen in de Heinose defensie kwam Frank Hoolsema in balbezit, die vervolgens onderuit ging in het strafschopgebied. Dat leverde een penalty op voor de bezoekers, maar Chris van der Meulen knalde de strafschop naast.

De thuisclub leek een serieuze kans te krijgen toen Jesper Schokker razendsnel op het Zwolse doel af vloog, maar hij vond keeper Dominic van Hoof op zijn weg. Nadat Hoolsema een kans liet liggen door, vrij voor het Heino-doel, tegen keeper Rico Magsino te knallen, nam Berkum met een half uur op de klok alsnog afstand. Mark Bloemendaal nam net buiten het strafschopgebied een vrije trap en Hoeseb Yakob tikte vervolgens van dichtbij de 0-1 binnen.

Na de hervatting werd de wedstrijd er niet aantrekkelijker. Na tien minuten onderschepte Van der Meulen echter een kopbal van Heino-verdediger Jeroen Bos, waarna hij Bloemendaal aanspeelde. De Berkum-spits ontdeed zich efficiënt van zijn bewaking en zorgde voor 0-2. De bezoekers leken het daarna wel goed te vinden, maar een kwartiertje voor het slot kreeg Heino aansluiting. Toen de Berkum-defensie er niet in slaagde om op te ruimen kon Luc Fakkert uithalen voor de 1-2 en rook de thuisclub haar kans om het duel alsnog naar zich toe te trekken.

Nadat een harde knal van Luck van der Burg in de handen van keeper Van Hoof belandde kropen de Zwollenaren enkele minuten later door het oog van de naald. Een kopbal van de Berkum-verdediging belandde net naast het eigen doel, maar Heino wist niets uit de corner te halen. Het was juist Berkum dat toen toe kon slaan, omdat vrijwel de gehele thuisploeg voor het Zwolse doel stond en Johnsen Bacuna en Van der Meulen bij een uitbraak alle ruimte kregen. Chris van der Meulen maakte aan de onzekerheid een einde door, twee minuten voor tijd, de bal hard in de hoek achter keeper Magsino te jagen: 1-3.

VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws