Berkum naar Ajax: ‘We kennen ze niet’

| 19-10-2017

“We kennen ze niet, maar er loopt bij Ajax genoeg kwaliteit rond. Anders kun je in deze klasse niet bovenin meedraaien.” Het zijn de woorden van Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis, die zaterdag met de Zwolse hoofdklasser op bezoek gaat bij de amateurs van Ajax. Die ploeg heeft na zeven wedstrijden een punt minder dan Berkum en staat daarmee op een derde plaats.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum heroverde afgelopen weekend de koppositie in de hoofdklasse B. Een week eerder ging het onderuit bij Excelsior '31, maar tegen Staphorst toonden de Zwollenaren herstel. Na een uur spelen kwam Berkum, door een rode kaart voor Jordi Lemmens, met tien man te staan, maar dat deerde de ploeg niet om alsnog de winnende te maken. Een kwartier voor tijd trokken de hardwerkende Zwollenaren de winst alsnog naar zich toe. Johnsen Bacuna was het eindstation van een vlijmscherpe counter en hij tekende voor de 1-2. Zodoende is Berkum weer lijstaanvoerder, aangezien Excelsior '31 niet verder kwam dan 0-0 bij NSC Nijkerk.

Tegenstander Ajax kwam vorig seizoen uit in de hoofdklasse A en eindigde keurig op een zesde plek. Daarna werden de Amsterdammers, op eigen verzoek, overgeheveld naar de hoofdklasse B. Ondanks een ware ‘volksverhuizing’ binnen de selectie, met elf nieuwkomers en liefst dertien vertrekkende spelers, doet de ploeg van trainer Jorg Smeets het daar prima. Ajax begon weliswaar met een 1-2 verlies tegen SC Genemuiden en eind vorige maand werd er met 1-0 verloren van SDC Putten, maar de vijf andere duels werden gewonnen. Ook vorige week stapten de Amsterdammers als winnaar van het duel, toen Urk met 0-1 werd verslagen. “We moeten ons eigen spel spelen en uitgaan van onze eigen kracht, dat hebben we afgelopen zaterdag ook laten zien”, laat Nieuwenhuis nog weten. De wedstrijd tussen Ajax en Berkum begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bart van Rijsbergen.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws