Berkum na een half uur gezien: ‘Snel vergeten’

| 23-03-2019

Berkum is zaterdag met 2-4 onderuit gegaan tegen titelkandidaat Excelsior '31. Een nederlaag die in het eerste half uur tot stand kwam, want na precies dertig minuten stonden de Zwollenaren al met 0-4 achter. “Je kunt doen wat je wil, maar we hadden nergens grip op”, vindt trainer Raymond Schuurman.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Het is zaterdag gatenkaas bij de Zwolse hoofdklasser en vooral in het eerste half uur van de wedstrijd. Binnen twee minuten opent Cem Köse de score en dat is de opening van wat voor Berkum een fataal eerste deel gaat worden. Hakim Ezafzafi maakt er in de zesde minuut 0-2 van, om tien minuten later te zien dat Amanuel Isa voor de 0-3 zorgt. Het wordt zelfs nog erger, want goalgetter Hielke Penterman zorgt na exact een half uur voor de vierde Rijssense goal. Einde wedstrijd. “Volgens mij wonnen we de aftrap, maar daarna niets meer”, lacht Schuurman als een boer met kiespijn. “Hoeseb Yakob speelt een bal verkeerd in en je staat met 0-1 achter. Daarna is iedereen de kluts kwijt en is het gelijk 0-2.”

De tweede helft hadden beide clubs net zo goed schriftelijk af kunnen doen, al kreeg Berkum het nog wel voor elkaar om wat tegengas te geven. Een kwartier voor tijd maakte Johnsen Bacuna 1-2 en kort voor het einde mocht Marc van der Meulen aanleggen voor een strafschop. Hij was daarmee goed voor de 2-4, maar het was bij lange na niet genoeg voor een comeback. “We hebben nog wel een klein beetje iets omgezet, om zo wat grip te krijgen. Dat lukte een beetje, maar heel veel waard is het allemaal niet. Laten we dit maar snel vergeten”, is Schuurman duidelijk.

© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws