Berkum met veel moeite langs NSC Nijkerk

| 14-04-2018

Berkum heeft zaterdagmiddag in eigen huis nipt met 1-0 gewonnen van NSC Nijkerk. De Zwolse ploeg haalde voor rust te weinig uit het overwicht en leek zelfs op achterstand te komen, maar Berkum-keeper Dominic van Hoof pakte een glansrol. Net als een week eerder wist hij een penalty te stoppen. Na de Berkum-goal kwam NSC sterk terug, maar dat was nét niet genoeg.

© Henk Jepma
© Henk Jepma

“In de eerste helft speelden we met veel lef, beweging en dreiging. NSC was in de eindfase behoorlijk gevaarlijk, maar we hebben écht laten zien dat we de wedstrijd over de streep wilden trekken”, analyseert Berkum-trainer Arno Hoekstra. Coach John Kamphuis van NSC vond dat zijn ploeg zichzelf tekort had gedaan. “Dat we die penalty lieten liggen was cruciaal. In de tweede helft schoten we een bal op de paal en een paar minuten later was het 1-0. We hadden hier een resultaat kunnen halen en dat is zuur.”

Berkum deelde vóór rust de lakens uit, maar de thuisclub deed daar veel te weinig mee. Zo gingen kansen voor Youp Kok en Chris van der Meulen verloren en moest NSC-verdediger Roy Schaap, na een Berkum-corner, de bal van zijn doellijn koppen. Na iets meer dan een uur leken de bezoekers uit het niets op voorsprong te komen toen linksbuiten Yordi Grovenstein, de hele middag een ware plaag voor de Zwolse defensie, in het strafschopgebied onderuit ging en NSC een penalty kreeg. Berkum-keeper Dominic van Hoof wist de strafschop van de Nijkerkse topscorer Nico van de Brom echter uit de hoek te halen en dat bleek van grote waarde.

© Henk Jepma
© Henk Jepma

Direct na rust mikte Youp Kok van dichtbij nét naast het NSC-doel. En na een uur waren de Veluwenaren dichtbij een voorsprong. Grovenstein ging weer goed door en bediende Eyup Terlemez, maar diens inzet belandde op de paal van het Berkum-doel. Slechts enkele minuten later viel het eindelijk eens echt goed voor de thuisclub. Aanvoerder Marc van der Meulen veroverde de bal, passte naar links waar broer Chris op kon rukken en de Berkum-topschutter haalde prima uit voor de 1-0.

Berkum kreeg daarna via Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen kansen om de marge te verdubbelen, maar toen die kansen niet werden verzilverd liet de thuisclub zich steeds meer terugdringen. NSC’er Dave Knikker knalde naast en vervolgens misten drie man op rij voor het Zwolse doel na een voorzet van Grovenstein. Zo’n tien minuten voor tijd leek Berkum door het oog van de naald te kruipen toen Roy Schaap op de lat kopte en vervolgens ook via de lat over schoot, maar hij was al afgevlagd wegens buitenspel. Berkum bleef zodoende op de been en hengelde opnieuw drie belangrijke punten binnen.

VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws