Berkum loopt in het mes bij koploper Urk

| 13-10-2018

Berkum heeft zaterdag op bezoek bij koploper Urk met 4-1 verloren. Na een 2-0 achterstand kwamen de Zwollenaren aardig terug in de wedstrijd, maar toen de gelijkmaker binnen bereik leek liep Berkum in blessuretijd vol in het Urker mes. “We lieten de kansen liggen en bij de eerste twee tegengoals werd er niet goed doorgedekt, dat kun je jezelf verwijten”, stelt Berkum-trainer Raymond Schuurman.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Door blessures achterin startte Berkum met een aantal aanpassingen, maar kwam goed uit de startblokken. Al direct zette Chris van der Meulen strak voor, maar de inzet van Yannick Kaluzi werd door Urk-keeper Richard Strijker gepareerd. Vlak daarna liet Richard Tol aan de andere kant een levensgrote kans liggen door van dichtbij naast het Berkum-doel te tikken. Urk mocht met nog niet eens tien minuten op de klok niet mopperen dat de ploeg met elf man door mocht gaan, toen Jan van Slooten met gestrekt been en de noppen vooruit inkwam op Marc van der Meulen. De Urker captain kwam er met een gele kaart vanaf.

Na iets meer dan een half uur leek Kaluzi de bezoekers op voorsprong te zetten, maar opnieuw stuitte hij op doelman Strijker en vrijwel direct daarna deelde Urk de eerste klap uit. De snelle William de Boer werd in het Zwolse strafschopgebied onderuit gewerkt en dat betekende een penalty voor Urk, die door Hessel Snoek onhoudbaar achter Berkum-doelman Dominic van Hoof werd geknald: 1-0. Berkum leek daar de rust mee te kunnen halen, maar het liep anders. Na onnodig balverlies stond Hessel Snoek vrij en toen zijn schot wat van richting werd veranderd vloog de bal net onder de lat in het Berkum-doel: 2-0. In de blessuretijd van het eerste bedrijf kreeg Kaluzi nog een flinke kans, maar opnieuw wist hij keeper Strijker niet te passeren.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Gaandeweg de tweede helft kwam Berkum er wat beter in en liet Urk zich steeds meer op eigen helft terugdringen. Na een dik uur werd een knal van afstand van Michel van Aggele net voor het Urker doel weggeramd door Ronald Wezelman. Niet veel later maakten de bezoekers alsnog hun aansluitingstreffer. Uit een corner werd de bal verlengd, waarna Chris van der Meulen op de goede plek stond om voor 2-1 te zorgen. Dat was het sein voor Berkum om massaal de aanval te zoeken en leek het een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou vallen.

Daar dacht Urk echter heel anders over. In blessuretijd greep de Berkum-verdediging opnieuw slecht in en kreeg invaller Lucas Schraal, net twee minuten in het veld, vrije doortocht. Met een efficiënt lobje over keeper Van Hoof tekende Schraal in de 94ste minuut voor de 3-1 en daarmee was de gifbeker voor Berkum nog niet leeg. Na zo’n zes minuten in de extra tijd kon ook collega-invaller Jelle de Boer op de Zwolse goal af en ook hij profiteerde optimaal: 4-1.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws