Berkum laat zege in knotsgek duel glippen

| 24-03-2010

Berkum heeft in dinsdagavond in Kampen op onbegrijpelijke wijze een 0-2 voorsprong uit handen gegeven. De Zwolse formatie leek een zekere overwinning twintig minuten voor tijd niet meer te kunnen ontgaan, maar juist in die periode was Go Ahead Kampen oppermachtig. De hekkensluiter in de zaterdaghoofdklasse C kwam niet alleen gelijk, maar wist in blessuretijd zelfs nog de winnende treffer te forceren: 3-2.

In het knotsgekke duel leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor Berkum. Na ruim een kwartier spelen leidde de ploeg van trainer Michel van Oostrum met 0-2 dankzij doelpunten van Pascal Diender en Chris van der Meulen. Dat de gasten uiteindelijk toch tegen een nederlaag aanliepen, had het aan zichzelf te wijten. Goede mogelijkheden op een grotere voorsprong werden niet benut. In de laatste twintig minuten van het duel, nog altijd met de 0-2 stand op het bord, had Berkum geen antwoord op de aanvalsstorm van Kampen. Ook na een rode kaart bij de thuisploeg wist Berkum zich geen raad met de ontstaande situatie..

Die aanvalsstorm kwam pas tot stand nadat het inhaalduel een half uur had stilgelegen. Toen Go Ahead aanstalten maakte om een allerlaatste alles-of-niets-poging in te zetten, viel de scheidsrechter uit met een blessure aan zijn kuit. Arbiter Wilco Jansen werd opgetrommeld om het restant van het duel uit te fluiten, maar hij moest wel uit Zwolle komen. Publiek en voetballers moesten zodoende een half uur wachten. Geen probleem voor het thuispubliek dat werd beloond met een werkelijk knotsgekke eindfase.

De spelers van Kampen betraden het veld na de pauze met frisse moed en creëerden via vlot combinatiespel kans na kans. Piet de Jong bracht de spanning in de wedstrijd al weer na twee minuten terug, nadat hij knap werd aangespeeld door Adi Draganovic. De gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven, ondanks het feit dat een in die periode spaarzame Berkum-aanval afketste op de lat. De 2-2 kwam er al een kwartier voor tijd dankzij Jurrian Zandbergen, die raak kopte uit een corner.

In allerijl zocht Berkum vervolgens weer de aanval, op zoek naar de driepunter. Het werd daarbij geholpen door Harm Jan Tip, die in de 81ste minuut van de wedstrijd tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Met een mannetje meer op het veld richtte Berkum zich nog nadrukkelijker tot de aanval, maar wist het niet te scoren. Kampen moest zich beperken tot verdedigen, maar kwam er af en toe met een gevaarlijke counter uit.

In blessuretijd viel de bal voor de thuisploeg eindelijk goed. Madih Doufikar besliste het duel in het voordeel van Go Ahead, dat voor de eerste keer die avond in jubelstemming de kleedkamer opzocht. De spelers van Berkum dropen af.

VV Berkum, Voetbal, Go Ahead Kampen, Hoofdklasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws