Berkum laat punten liggen in Emmeloord

| 03-03-2012

Hoofdklasser Berkum heeft zaterdagmiddag in Emmeloord geen punten kunnen bijschrijven. Over de gehele wedstrijd gezien was Berkum vele malen beter, maar het wist ook tegen Flevo Boys de kansen niet te benutten. Chris van der Meulen zette de ploeg nog wel op voorsprong, maar in de slotfase kreeg Berkum toch de deksel op de neus: 2-1. “Zet hem maar in het rijtje van de vorige nederlagen. Dit is met geen pen te beschrijven, onvoorstelbaar”, zegt trainer Roeland ten Berge.

Berkum begon zaterdagmiddag ongelofelijk goed aan de wedstrijd. Flevo Boys werd van het kastje naar de muur gestuurd en dit resulteerde na een kwartier in de openingstreffer van Van der Meulen. “In de eerste helft hebben we de wedstrijd gedomineerd. Dit zorgde er zelfs voor dat Flevo Boys al voor de rust drie keer wisselde. Helaas wisten we maar één keer te scoren”, aldus Ten Berge. Felvo Boys kwam zelfs nog langszij voordat beide ploegen aan de thee konden. Door een fout van doelman Mathijs Bouwhuis kreeg de ploeg uit Emmeloord net voor rust een indirecte vrije trap en die werd gepromoveerd tot de gelijkmaker.

Na de rust ging de wedstrijd gelijk op en creëerden beide ploegen enkele kansen. Berkum mistte deze mogelijkheden, waar Flevo Boys in de slotfase dankbaar gebruik van maakte. Arjen Postma zorgde met zijn winnende doelpunt voor vreugde in Emmeloord. “Wij kregen weer genoeg kansen om de overwinning binnen te halen, maar hebben opnieuw verzuimd. Beide ploegen speelden om te winnen en dan zit het ons opnieuw niet mee. Normaal geloof ik niet in pech of geluk, maar in dit geval was het overduidelijk”, aldus Ten Berge.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C, Chris van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws