Berkum krijgt zege in de schoot geworpen

| 06-04-2019

Berkum heeft zaterdag de belangrijke uitwedstrijd bij Flevo Boys met 0-1 gewonnen. In een matige wedstrijd kregen de Zwollenaren de zege cadeau, want Johnsen Bacuna profiteerde optimaal van een te korte terugspeelbal. “We zijn niet dominant geweest”, vindt trainer Raymond Schuurman.

© Rainer Fröhlich

De uitschakeling in de beker kwam afgelopen woensdag hard aan en de voorbereiding richting Flevo Boys was vanwege die wedstrijd slechts een halve training. Mede daarom koos Schuurman ervoor om zijn ploeg behoudend voor de dag te laten komen. “Een soort 1-8-2 haha, we hebben echt heel behoudend gevoetbald. Omdat we zo behoudend speelden, waren we aan de bal niet goed genoeg”, stelt Schuurman. Geheel in die lijn gebeurde er in de eerste helft amper iets. Beide ploegen kregen sporadisch wat kleine kansjes, maar van vermaak was absoluut geen sprake.

Dat bleef ook in de tweede helft zo. Berkum vond het wel prima dat Flevo Boys de bal had, ook omdat de Emmeloorders het maar niet voor elkaar kregen om zich door de Zwolse muur te spelen. De vraag werd gesteld of er überhaupt gescoord zou worden, totdat Johnsen Bacuna ineens een cadeautje uit mocht pakken. Na een uur onderschepte de Berkum-spits een te korte terugspeelbal en daaruit maakte hij de openingstreffer: 0-1. Het was ook direct de winnende goal, al probeerde Flevo Boys nog wel aan te dringen. De polderploeg kreeg het echter niet voor elkaar iets af te dwingen, waardoor de grootste kans zelfs voor Berkum was. Bacuna lobde de bal op de lat. Spannend werd het daarna niet meer, het uitgepakte cadeautje was genoeg voor drie punten.

Een belangrijk resultaat, want op de ranglijst doet Berkum prima zaken. Concurrenten Buitenpost, CSV Apeldoorn en SC Genemuiden verloren, waardoor de Zwollenaren nu negende staan. Met 31 punten is lijfsbehoud binnen handbereik.

VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws